2021.09.04. 10:45:26 7494 285

Ezért (is) szeretjük a kávét! – 5 pofonegyszerű érv a kávé mellett 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan, sokféleképpen vélekednek a kávéról. Vannak, akik egyenesen imádják, bármilyen módon, forrón, jegesen, hosszan, „röviden”, magában, tejesen és még sorolhatnánk. Akadnak, akik ugyan szeretik, de nem tartják egészségesnek, ezért hanyagolják fogyasztását. Vannak, akiket pedig akár az illatával is ki lehetne kergetni a világból.

Egy jó kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy jó kávé

Ha az utóbbi két tábor valamelyikét erősíted, azért, ha pedig az elsőt, akkor azért olvass tovább.

A kávé jó, mert…

... aktívabbá teheti a szexuális életet

Legalábbis az amerikai Michigan Egyetem kutatói erre világítanak rá, mely szerint a rendszeres kávéfogyasztóknak kiegyensúlyozottabb a nemi élete. A kávézó férfiak pedig ritkábban küzdenek erekciós problémákkal. Már megéri az a napi néhány csésze fekete ital!

... segíthet a fejfájásodon!

Nem kell mindjárt gyógyszerhez nyúlni, ha fáj a fejed! Egy kevés kávé segíthet, hiszen helyrebillenti a vérnyomásunkat. Egy kevés citromlé a kávéba pedig csak fokozza a hatást.

... létfontosságú szerveid is szeretik majd

Többek között a májad, hiszen rendszeres fogyasztása csökkentheti a májon kialakuló daganatok kialakulásának esélyét, legalábbis bizonyos tanulmányok erre a következtetésre jutottak.

... egyszerűen csak fiatalít!

Bizony, a kávé főzése közben felszabaduló antioxidánsok hozzájárulhatnak fiatalságunk megőrzéséhez. Azonban nem mindegy, milyen pörkölésű kávét fogyasztunk. A világos vagy közepes pörkölés a felszabaduló antioxidánsok szempontjából jobb lehet.

... csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulását

Egy francia egyetem kutatói bizonyították, hogy napi 2-5 csésze kávé elfogyasztása csökkentheti ennek a betegségnek a kialakulási esélyeit. Az Alzheimer-kór létrejöttének egyik fő okozói az agyban „dolgozó” tau-fehérjék. Ezek működését akadályozhatjuk meg a rendszeres kávéfogyasztással.

Folytatjuk!:-)

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...