2023.07.30. 15:36:31 9141 330

Ezért fogyassz minél több görögdinnyét
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Görögdinnye nélkül a nyár egyáltalán nem az igazi! Bátran kijelenthetjük, hogy a mindenhová csöpögő édes és ragacsos dinnyelé a magyar nyarak elengedhetetlen része. Azonban talán kevesen tudják, hogy a görögdinnye nem csak pusztán egy finom nyári csemege, hanem egy igazán sokoldalú gyümölcs, amely a szervezetünk számára értékes anyagokat tartalmaz. Íme 3 fontos tény, ami miatt érdemes minél többet fogyasztani belőle a szezonban.

Mini nyár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mini nyár

A görögdinnye szezonja hagyományosan július elejétől kezdődik és egészen szeptember elejéig tart. Közel 500 fajtája van, amelyek színükben, ízükben és érési idejükben különböznek egymástól. A görögdinnye tele van hasznos anyagokkal. Sok benne a C-vitamin, a kalcium, a magnézium, a rost és a kálium, ezen kívül pedig megtalálható benne az A-vitamin, B1-, B3, B6- vitamin, továbbá sokféle karotinoidot is tartalmaz.

A vesék megmentője

A görögdinnyében nagyon magas számban megtalálható a kálium, aminek köszönhetően könnyen segít átmosni a veséket, csökkenteni tudja a vérben megtalálható húgysav koncentrációját. A görögdinnyének nagyon magas a víztartalma, ezért serkenti a vizeletürítést, így az egész szervezetből könnyedén tudja eltávolítani a káros anyagokat. Vesekőre kifejezetten ajánlatos a fogyasztása.

Csökkenti a magas vérnyomást

A már említett kálium tartalom nem csak a vesékre gyakorol jótékony hatást. A magas kálium és magnézium tartalma kifejezetten jó hatással van az erekre és érfalakra. Képes az ezekre nehezedő terhelést csökkenteni, aminek hatására a vérnyomás normalizálódhat. A benne található karotinoidok pedig megakadályozhatják a vérrögök kialakulását.

Fogyókúrához is ajánlott

A görögdinnye maximálisan tudja javítani az emésztést. Az immunrendszer jelentős része a bélrendszerben található, ezért elengedhetetlen mindezt rendben tartani. Az emésztési problémákra kifejezetten jótékony hatással van. A magas rost tartalmának köszönhetően segít a puffadáson, a székrekedésen, az étvágytalanságon.
Az említett rost tartalma megtisztítja a beleket, fellazítja és segít kiüríteni a székletet. Tápanyagokban és rostban igen gazdag, így a jóllakottság érzése hamar elérhető. Talán ezért is annyira tanácsos a fogyasztása fogyókúra esetén. Nem csupán nagyon alacsony kalóriatartalma miatt (150 gramm görögdinnye kb. 46 kalóriát tartalmaz), de a magas víztartalma okán úgy mossa át a bélrendszert, mint egy slag.

Forrás: házipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...