2024.01.08. 15:32:14 6493 249

Ezeket a szobanövényeket válaszd az elektroszmog szűrésére
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elektroszmog vagy elektromágneses sugárzás, a modern technológia által kibocsátott elektromágneses mezők következtében keletkező környezeti szennyeződés. Elektronikai eszközeink, wifi-hálózataink és egyéb vezeték nélküli berendezéseink által kibocsátott sugárzások körülvesznek bennünket mindennapi életünk során. Azonban néhány szobanövény beszerzésével, nem csak megszépíthetjük otthonunkat, de általuk enyhítetünk az elektroszmog hatásain is. Íme néhány zöld szuperhős, amely egészségesebb környezetet biztosíthat otthonunkban!

Szobanövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szobanövények

Szobafikusz (Ficus elastica)

A fikusz kiváló levegőtisztító képességei (lakásban dohányzóknak kötelező) mellett képes az elektroszmogot is csökkenteni. A növény leveleinek felülete segíthet a káros sugárzások elnyelésében.

Páfrány (Nephrolepis exaltata)

A páfrányok nemcsak a páratartalmat növelik, hanem hatékonyan szűrik a levegőt és hozzájárulnak az elektroszmog csökkentéséhez is. Könnyen gondozhatók, és számos fajtájuk közül választhatsz.

Bambuszpálma (Chamaedorea seifrizii)

A bambuszpálma egy trópusi szépség, amely nemcsak otthonod atmoszféráját frissíti fel, de az elektroszmogot is szűri. Könnyen nevelhető, és kisméretű cserépben is megél.

Zöldike (Chlorophytum comosum)

A zöldike vagy csokrosinda egy másik kitűnő szűrőnövény. Számos kísérletben bizonyították kiváló levegőtiszító hatását.

Aloe vera (Aloe barbadensis miller)

Az aloe vera is erős a levegő szűrésében, a sugárzások ellen is hatékony védelmet nyújthat, és ahogy ismert, a bőrirritációt is nyugtatja.

Tipp: Egyes kutatások azt bizonyítják, hogy minél több növényt helyezel el egy helyiségben, annál hatékonyabban csökkentheted az elektroszmog hatásait. Vegyél több különböző szobanövényt, hogy egészségesebb környezetben élhesd mindennapjaid!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!