2024.10.17. 08:32:58 897 32

Ezek miatt is jó, ha van hobbid
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van hobbid? Ha igen, mióta? Mi az? Hogyan találtál rá? Amennyiben nincs, szerinted miért nem tartod fontosnak, hogy legyen? Mennyi kérdés beugrik a téma kapcsán, ugye?

Hobbi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hobbi

Miért fontos egyáltalán, hogy legyen hobbid? Ez nem csak a gyerekek „kiváltsága”?

Sokunk életében sajnos nem kap elég szerepet a hobbi, pedig egy olyan állandó tevékenység, ami a szabadidőnk része lehet, ami egy kicsit kikapcsol a napi mókuskerékből, és amiben még inkább kiteljesedhetünk, amit saját örömünkre csinálunk, az a mentális, érzelmi és fizikai jóllétünket is nagyban befolyásolhatja pozitív irányba.

Ha még nincs hobbid, itt az ideje, hogy rátalálj! Például ezek miatt is

Stresszoldásra kiváló: amikor egyik kedvenc tevékenységünknek hódolunk, olyan dolognak, ami feltölt, akkor figyelmünk elterelődik a problémákról, ami hosszú távon hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb lelkiállapothoz.

Segítségével teret engedhetünk a kreativitásunknak. Legyen az tánc, ének, zenetanulás, önkéntes munka, nyelvtanulás, festés vagy például barkácsolás, mind-mind növeli az alkotó, - és a problémamegoldó készséget. Amely skilleket, aztán a későbbiekben a mindennapjainkban is kamatoztatni tudunk.

Soha nincs olyan, hogy valaki „kész”! Bármennyi idős is, a személyes fejlődés lehetősége mindenki előtt ott van. Erre kiváló eszköz lehet egy jól megválasztott hobbi, ami boldoggá tesz, és amiben kiteljesedhetsz! Az élethosszig tartó tanulásról nem is beszélve, hiszen szenvedélyünknek köszönhetően folyamatosan tanulhatunk valami újat, formálhatjuk képességeinket. Ezek által jobban felvehetjük a versenyt a körülöttünk folyamatosan változó világgal.

Olyan, mint az autónak a gázfröccs: hatalmas önbizalom löketet adhat. Mégpedig azért, mert a tudás elsajátítása, hogy teremtünk valami újat, elképesztő motiváló és tartást adó.

Az azonos hobbit űzők sokszor közösségekbe verődve hódolnak szenvedélyüknek. Itt új emberekkel ismerkedhetnek meg, és ez a fajta szociális kapcsolat erősíti a közösséghez tartozás érzését, elősegíti a mélyebb baráti kapcsolatok kialakulását.

Az időbeosztást is jelentősen javíthatja, mégpedig azért, mert rendszerességre szoktat, tervezésre „kényszerít”, amely által az egyéb, napi teendőinket is hatékonyabban végezzük el.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...