2021.06.03. 12:33:36 8544 247

Ezek a vegetáriánus konyha legfontosabb elemei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vegetáriánus étkezés, ha okosan csináljuk, jó a testünknek, a környezetünknek és főleg az állatoknak, akiket nem fogyasztunk el. Összegyűjtöttük az alapanyagokat, amelyek segítenek, hogy ne érezzük úgy vegetáriánus étkezéseink során, hogy valami hiányzik…

Vegetáriánus alapanyagok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vegetáriánus alapanyagok

Csicseriborsó

Tápanyagtartalma, laktató hatása mellett kiválóan befolyásolhatjuk az ételek állagát csicseriborsó használatával. Pürésítve krémes, gondoljunk akár önmagában a csicseriborsókrémre, amit hummusz néven ismerünk, de sűríthetünk vele főzeléket vagy krémlevest is. Pirítva azonban roppanós, köretnek vagy fűszeresen elkészítve rágcsálnivalónak is kiváló.

Ecetek

Ne csak a hagyományos, minden háztartásban – már csak a takarítás miatt is – jelenlévő ecetre gondoljunk. Borecet, balzsamecet, almaecet, málnaecet és más izgalmas ízek nagyon fel tudnak dobni egy salátát, de meglepően jól jönnek főzés közben is és nem csak savanyú ételeknél. Mivel a nyálelválasztás a savanykás ízek hatására lendül be igazán, ennek köszönhetően pedig sokkal intenzívebben fogjuk érezni a többi ízt.

Olajos magvak minden mennyiségben

Ha egészséges desszertre vágyunk, akkor egyébként is jolly joker az aszalt gyümölcsök mellett bármiféle mag, ám ezeket nem csak önmagukban tudjuk fogyasztani. Tegyünk a salátánkra makadámdiót vagy szezámmagot, szórjuk meg krémlevesünket dióval, mandulával, mogyoróval, vagy készítsünk egy finom grillázst édességnek. Zöldségragukon isteni a dió, mogyoró, és a keleti tésztákról sem érdemes lehagyni ezeket a magokat. Ha környezetbarát, egészséges és finom szendvicskrémet szeretnénk, a mogyoró- és más magkrémek sós és édes változatai mennyeiek!

Paradicsomok

A sült, a nyers és az aszalt verziója is sokrétűen felhasználható a paradicsomnak a vegetáriánus konyhában, ráadásul ahogyan az eceteknél már szóbakerült, savanykás íze kiemeli a többi ízhatást. Zöldségraguknak nagyszerű alapanyagai, ugyanakkor szendvicskrémet, mártogatóst, salátaöntetet, tésztaszószt is számtalan módon készíthetünk velük.

Elő a hagymákkal!

Bármely hagyma típust választjuk is, mindenképp karakteres, jellegzetes ízvilágot csempészünk az ételeinkbe. Ha tehát attól félünk, hogy az állati alapanyagok elhagyásával minden étel ugyanolyan ízű lesz, szerezzünk be hagymákat. Egy-egy ételt is teljes mértékben megváltoztat, ha más hagymát használunk hozzá, például vöröshagyma mellett fokhagymát is vagy éppen medvehagymát, újhagymát, lilahagymát, snidlinget teszünk az ételbe. Pro-tipp: Ha még nem ismerted, a hagymalekvárt is érdemes kipróbálnod!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.