2016.06.03. 13:29:31 15274 322

Ezek a rendszerező trükkök hódítanak most a neten!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sok praktikus dolgot tanultunk már családanyáktól, lelkes barkácsolóktól és bejárónőktől, amiket a saját életünkben is hasznosíthatunk, ha akarunk. Az internetnek köszönhetően a legjobb tippek és trükkök gyorsan bejárják a világhálót, és ezekről természetesen mi sem akarunk lemaradni. A Pinteresten például most ezek a rendszerező trükkök mennek nagyon.

Kiválogattuk Neked azokat a rendrakós, tárolós és rendszerező házi praktikákat, amelyek szerintünk a leghasznosabbak.

1. Serpenyők a konyhában

A serpenyők tárolása bizony fejfájást okozhat. Szinte senkinek a konyhaszekrényében nincs annyi hely, hogy ezeket egyesével tárolhatnánk, szóval egyberakjuk őket. Szépen, egymásba. A baj ezzel csak az, hogy közben könnyebben megsérül a teflon felület, megkarcolódik a kerámia és a rozsdamentes acél is, szóval nem a legjobb módszer így tárolni őket, de mi mást tehetne az ember lánya? Nos, beszerezhetne mondjuk egy ilyen műanyag rekeszes tartót, amit a konyhaszekrényben könnyű szerrel elhelyezhet, és egyesével, mégis helytakarékosan, egymás fölött tárolhatja a serpenyőit. Szerintünk remek ötlet, egy százas boltban biztosan találni fogunk valami hasonlót!

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com

2. Fagyasztott zöldséges zacskók a fagyasztóban

Bizony sok helyet elfoglalhatnak a bontott zacsik a fagyóban, igaz, főleg télen, amikor kevesebb a friss zöldség, de nyár végére is megtelhet a betakarított gyümölcsökkel és zöldségekkel, szóval ez a praktika biztosan jól fog jönni. Nincs másra szükséged csak néhány papírcsipeszre. Ez dupla funkciót is betölt: egyrészt lezárja a zacsit, másrészt felfüggeszti a rácsra, így szépen egymás mellett helyezkednek el a zöldségek; könnyebben megtalálod őket és kevesebb helyet is foglalnak. Hú, ez most hány légy volt is egy csapásra?

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com

3. Kanócok, zsinórok, vezetékek…

Ha nektek is van egy modern technikát kedvelő férjetek, vagy fiatok, akkor valószínűleg észrevettétek, hogy a különböző zsinórok és vezetékek folyamatosan gyűlnek. Már meg sem lepődtök, ha az ágy alól és a polcok közül is egy újabb mobiltöltő (vagy bánja a fene, hogy micsoda) akad a kezetekbe, de még kellemetlenebb, ha mezítláb rálép az ember. Vessetek véget ennek a rendetlenségnek egy ilyen praktikus dobozzal vagy nevezzetek ki számukra egy fiókot, amit kibéleltek összeragasztott wc-papír gurigákkal. Így nem fognak összekuszálódni, és nem kell a lakás különböző pontjain tárolni őket.

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com

4. Duplázd meg a helyet a ruhásszekrényben!

A szekrényből bizonyára előkerültek a nyári ruhák és rövid ujjú ingecskék. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ilyenkor sokkal több akasztós helyre lenne szükség a szekrényemben, valahogy mintha megduplázódna a ruhatáram. (Pirulós – imádom a könnyű, nyári ruhákat.) Ennek értelmében, a következő trükköt én biztosan kipróbálom, csak gyűjtenem kell hozzá néhány fém italos doboz bontókát vagyis fület. Ezeket aztán szépen felfűzzük a vállfára, és a másik lyukba még egy vállfát el tudunk helyezni. Mivel az újabb ruhadarab lejjebb kerül, maximálisan kihasználhatjuk a helyet a szekrényben.

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com

5. A spájz

Nos, a spájz rendszerezése mindig nagy kérdés, főleg a befőzési szezon előtt. Kezdjük azzal, hogy szortírozunk, és mindent kidobunk, ami lejárt, majd felcímkézzünk mindent, mert úgy sokkal egyszerűbb megtalálni a dolgokat. Nem kell minden egyes dobozba belesni, hogy mit tartalmaz, szóval mindenképpen praktikus és hosszútávon megéri a fáradtságot. Ilyen remek dobozokkal pedig álomszéppé varázsolhatjuk a spájzunkat.

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com
Forrás: classyclutter.net

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A magány nem betegség. Hogyan kezeld és segíts másokon is?

A családok most speciális helyzetekben vergődnek. Hol össze vannak zárva egymással hetekre, amikor megtehetik, rohanvást igyekszenek a halasztgatott ügyeiket elintézni, és ezért szinte alig találkoznak. Azt hinnénk, hogy ezzel minden rendben van. Mindenki végzi a dolgát, dolgozik, tanul, hajt és közben a vírus okozta különböző bonyodalmakkal szembesülnek, ami néha teljesen kiszámíthatatlanná teszi az életüket. Észre sem veszik, hogy a teljes zűrzavar kellős közepént megjelenik egy sötét árnyék felettük. Lassan, alattomosan közelít és alakul ki. Fel sem tűnik. Csak rátelepszik az emberekre, és elkezdi őket fojtogatni.

Ha még Nálad sem indult be az év – Szuper tippek, ha elkapott a lustaság

Van az úgy, hogy nehezen indul a nap. Vagy éppen a hét. Esetleg az év. Alkalmanként hajlamosak vagyunk belustulni, és igencsak nehezen robbantjuk ki magunkat kényelmes szokásaink mögül. Míg összeszedjük magunkat, jól jön néhány mentőötlet!:-)

Idős demens a családban. Vigyázz rá!

Miért pont most vettük elő ezt a témát, hiszen a demencia általános jelenség és idős emberek esetében elég gyakran előfordul? Ennek sajnos megvan a szomorú és aktuális oka. Mégpedig az évszak, a tél és az ilyenkor gyakori fagypont alatti hőmérséklet. A demencia miatt ugyanis ebben az évszakban könnyen előfordulhat, hogy ha idős emberek úgymond elcsavarognak, akkor életveszélyes helyzetbe sodródnak. Ha eltévednek, ne adja ég, nem lakott területen, akár halálra is fagyhatnak. Ezért vizsgáljuk meg azt, hogy mit is jelent igazából az időskori demencia, hogyan vesszük észre a jeleit és mit tehetünk ebben az esetben, hogy ne érje idős hozzátartozónkat baj.