2016.06.03. 13:29:31 18724 325

Ezek a rendszerező trükkök hódítanak most a neten!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sok praktikus dolgot tanultunk már családanyáktól, lelkes barkácsolóktól és bejárónőktől, amiket a saját életünkben is hasznosíthatunk, ha akarunk. Az internetnek köszönhetően a legjobb tippek és trükkök gyorsan bejárják a világhálót, és ezekről természetesen mi sem akarunk lemaradni. A Pinteresten például most ezek a rendszerező trükkök mennek nagyon.

Kiválogattuk Neked azokat a rendrakós, tárolós és rendszerező házi praktikákat, amelyek szerintünk a leghasznosabbak.

1. Serpenyők a konyhában

A serpenyők tárolása bizony fejfájást okozhat. Szinte senkinek a konyhaszekrényében nincs annyi hely, hogy ezeket egyesével tárolhatnánk, szóval egyberakjuk őket. Szépen, egymásba. A baj ezzel csak az, hogy közben könnyebben megsérül a teflon felület, megkarcolódik a kerámia és a rozsdamentes acél is, szóval nem a legjobb módszer így tárolni őket, de mi mást tehetne az ember lánya? Nos, beszerezhetne mondjuk egy ilyen műanyag rekeszes tartót, amit a konyhaszekrényben könnyű szerrel elhelyezhet, és egyesével, mégis helytakarékosan, egymás fölött tárolhatja a serpenyőit. Szerintünk remek ötlet, egy százas boltban biztosan találni fogunk valami hasonlót!

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com

2. Fagyasztott zöldséges zacskók a fagyasztóban

Bizony sok helyet elfoglalhatnak a bontott zacsik a fagyóban, igaz, főleg télen, amikor kevesebb a friss zöldség, de nyár végére is megtelhet a betakarított gyümölcsökkel és zöldségekkel, szóval ez a praktika biztosan jól fog jönni. Nincs másra szükséged csak néhány papírcsipeszre. Ez dupla funkciót is betölt: egyrészt lezárja a zacsit, másrészt felfüggeszti a rácsra, így szépen egymás mellett helyezkednek el a zöldségek; könnyebben megtalálod őket és kevesebb helyet is foglalnak. Hú, ez most hány légy volt is egy csapásra?

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com

3. Kanócok, zsinórok, vezetékek…

Ha nektek is van egy modern technikát kedvelő férjetek, vagy fiatok, akkor valószínűleg észrevettétek, hogy a különböző zsinórok és vezetékek folyamatosan gyűlnek. Már meg sem lepődtök, ha az ágy alól és a polcok közül is egy újabb mobiltöltő (vagy bánja a fene, hogy micsoda) akad a kezetekbe, de még kellemetlenebb, ha mezítláb rálép az ember. Vessetek véget ennek a rendetlenségnek egy ilyen praktikus dobozzal vagy nevezzetek ki számukra egy fiókot, amit kibéleltek összeragasztott wc-papír gurigákkal. Így nem fognak összekuszálódni, és nem kell a lakás különböző pontjain tárolni őket.

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com

4. Duplázd meg a helyet a ruhásszekrényben!

A szekrényből bizonyára előkerültek a nyári ruhák és rövid ujjú ingecskék. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ilyenkor sokkal több akasztós helyre lenne szükség a szekrényemben, valahogy mintha megduplázódna a ruhatáram. (Pirulós – imádom a könnyű, nyári ruhákat.) Ennek értelmében, a következő trükköt én biztosan kipróbálom, csak gyűjtenem kell hozzá néhány fém italos doboz bontókát vagyis fület. Ezeket aztán szépen felfűzzük a vállfára, és a másik lyukba még egy vállfát el tudunk helyezni. Mivel az újabb ruhadarab lejjebb kerül, maximálisan kihasználhatjuk a helyet a szekrényben.

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com

5. A spájz

Nos, a spájz rendszerezése mindig nagy kérdés, főleg a befőzési szezon előtt. Kezdjük azzal, hogy szortírozunk, és mindent kidobunk, ami lejárt, majd felcímkézzünk mindent, mert úgy sokkal egyszerűbb megtalálni a dolgokat. Nem kell minden egyes dobozba belesni, hogy mit tartalmaz, szóval mindenképpen praktikus és hosszútávon megéri a fáradtságot. Ilyen remek dobozokkal pedig álomszéppé varázsolhatjuk a spájzunkat.

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com
Forrás: classyclutter.net

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!