2016.06.03. 13:29:31 18708 325

Ezek a rendszerező trükkök hódítanak most a neten!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sok praktikus dolgot tanultunk már családanyáktól, lelkes barkácsolóktól és bejárónőktől, amiket a saját életünkben is hasznosíthatunk, ha akarunk. Az internetnek köszönhetően a legjobb tippek és trükkök gyorsan bejárják a világhálót, és ezekről természetesen mi sem akarunk lemaradni. A Pinteresten például most ezek a rendszerező trükkök mennek nagyon.

Kiválogattuk Neked azokat a rendrakós, tárolós és rendszerező házi praktikákat, amelyek szerintünk a leghasznosabbak.

1. Serpenyők a konyhában

A serpenyők tárolása bizony fejfájást okozhat. Szinte senkinek a konyhaszekrényében nincs annyi hely, hogy ezeket egyesével tárolhatnánk, szóval egyberakjuk őket. Szépen, egymásba. A baj ezzel csak az, hogy közben könnyebben megsérül a teflon felület, megkarcolódik a kerámia és a rozsdamentes acél is, szóval nem a legjobb módszer így tárolni őket, de mi mást tehetne az ember lánya? Nos, beszerezhetne mondjuk egy ilyen műanyag rekeszes tartót, amit a konyhaszekrényben könnyű szerrel elhelyezhet, és egyesével, mégis helytakarékosan, egymás fölött tárolhatja a serpenyőit. Szerintünk remek ötlet, egy százas boltban biztosan találni fogunk valami hasonlót!

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com

2. Fagyasztott zöldséges zacskók a fagyasztóban

Bizony sok helyet elfoglalhatnak a bontott zacsik a fagyóban, igaz, főleg télen, amikor kevesebb a friss zöldség, de nyár végére is megtelhet a betakarított gyümölcsökkel és zöldségekkel, szóval ez a praktika biztosan jól fog jönni. Nincs másra szükséged csak néhány papírcsipeszre. Ez dupla funkciót is betölt: egyrészt lezárja a zacsit, másrészt felfüggeszti a rácsra, így szépen egymás mellett helyezkednek el a zöldségek; könnyebben megtalálod őket és kevesebb helyet is foglalnak. Hú, ez most hány légy volt is egy csapásra?

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com

3. Kanócok, zsinórok, vezetékek…

Ha nektek is van egy modern technikát kedvelő férjetek, vagy fiatok, akkor valószínűleg észrevettétek, hogy a különböző zsinórok és vezetékek folyamatosan gyűlnek. Már meg sem lepődtök, ha az ágy alól és a polcok közül is egy újabb mobiltöltő (vagy bánja a fene, hogy micsoda) akad a kezetekbe, de még kellemetlenebb, ha mezítláb rálép az ember. Vessetek véget ennek a rendetlenségnek egy ilyen praktikus dobozzal vagy nevezzetek ki számukra egy fiókot, amit kibéleltek összeragasztott wc-papír gurigákkal. Így nem fognak összekuszálódni, és nem kell a lakás különböző pontjain tárolni őket.

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com

4. Duplázd meg a helyet a ruhásszekrényben!

A szekrényből bizonyára előkerültek a nyári ruhák és rövid ujjú ingecskék. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ilyenkor sokkal több akasztós helyre lenne szükség a szekrényemben, valahogy mintha megduplázódna a ruhatáram. (Pirulós – imádom a könnyű, nyári ruhákat.) Ennek értelmében, a következő trükköt én biztosan kipróbálom, csak gyűjtenem kell hozzá néhány fém italos doboz bontókát vagyis fület. Ezeket aztán szépen felfűzzük a vállfára, és a másik lyukba még egy vállfát el tudunk helyezni. Mivel az újabb ruhadarab lejjebb kerül, maximálisan kihasználhatjuk a helyet a szekrényben.

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com

5. A spájz

Nos, a spájz rendszerezése mindig nagy kérdés, főleg a befőzési szezon előtt. Kezdjük azzal, hogy szortírozunk, és mindent kidobunk, ami lejárt, majd felcímkézzünk mindent, mert úgy sokkal egyszerűbb megtalálni a dolgokat. Nem kell minden egyes dobozba belesni, hogy mit tartalmaz, szóval mindenképpen praktikus és hosszútávon megéri a fáradtságot. Ilyen remek dobozokkal pedig álomszéppé varázsolhatjuk a spájzunkat.

Rendszerezés | forrás: goodhousekeeping.comRendszerezés | forrás: goodhousekeeping.com
Forrás: classyclutter.net

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...