2023.07.13. 09:50:00 7426 238

Ezek a legjobb (nyári) időtöltős programok - Ráadásul ingyen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az átlagos magyar állampolgár jó, ha egy 6-8 napos nyaralást ki tud szenvedni a pénztárcájából, de a nyár ennél jóval több hétből áll! Nincs mit tenni, hogy az éltető napsugárban bővelkedő napok ne rohanjanak el a semmibe mellettünk, szemfülesnek kell lennünk a szabadidőnk eltöltésével kapcsolatban.

Nyári piknik - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári piknik

Észrevetted már, hogy a legjobb nyári programokat nem is igazán hirdetik meg? Talán azért van ez így, mert az ingyenes rendezvényeken nehezebb kontrolálni a résztvevők létszámát.
Éppen ezért egy kicsit érdemes kutakodnunk, és többféle kulcsszóval is rákeresnünk a minket érdeklő programokra.

Az ingyenes programoknak megvan az a vonzó vonása, hogy a belépőjegy árát ételre vagy italra (sajnos nem „és”) tudjuk fordítani. Ilyenkor csupán az oda-vissza utunk jelenthet költséget, de ezt is lecsökkenthetjük a társaságban történő utazással vagy azzal, hogy több egymás közelében lévő helyszínt is beiktatunk.

Ingyenes programok, amiket nyáron (is) ki tudunk élvezni

Nemzeti parkok, arborétumok és túrázás

Mit szóltok egy laza sétához az árnyat adó fák lombjai alatt? Az a jó a gyönyörű országunkban, hogy a legtöbb tájegységből nem is kell sokat utaznunk ahhoz, hogy kikapcsolódhassunk a szabad levegőn.

Piknik bárhol és bármikor

Legyen szó a saját kertünk belsőséges terétől kezdve a közösségi piknikek közösségépítő lehetőségein át egészen a társasházi lakás kis erkélyéig, a négy falon kívüli étkezés mindig nagyon szórakoztató. Rugaszkodj el a megszokott kivitelezéstől, és a nagy hőségben inkább sziesztázz! Naplementétől pedig szabad az út egy emlékezetes (romantikus, baráti vagy családi) piknikezésre!

Ingyenes szabadtéri koncertek és kulturális fesztiválok

Azt hiszed, hogy értelmes nyári programokért a fővárosig vagy a Balaton partjáig kell menned? Nagyot tévedsz! Hihetetlenül sok vidéki városban tartanak kisebb-nagyobb fesztiválokat. Csapd fel a facebook és a netes programajánlók virtuális lapjait és szemezgess a környékbeli programdömpingből!

Filmvetítések és kertmozi

Nyári bakancslistáim sorra tartalmazzák ezt a programot, amelyet eddig valamiért sohasem tudtam kipipálni. Tegyél nekem és magadnak is egy szívességet azzal, hogy egy csillagfényes nyárestén minimum egy kabrióból nézed a kedvenc retró filmedet az autósmoziban, jó? Mert még ilyen programokból is találni ingyeneset!

Tárlatok és múzeumok

Van az úgy, hogy semmi kedvünk nagyobb intenzitású mozgáshoz, de nincs is kedvünk otthon a szobában átvészelni a hőséget vagy az épen lecsapó esőzést. Nosza, indíts kulturálódni! A budapesti Pénzmúzeum például kilátóval a tetején vár ránk: Az egész kiállítás ingyenes, viszont látogatása előzetes regisztrációhoz kötött.

Szabadtéri mozgás, amikor a sportolás helyett a szórakozásé a főszerep

Ha nyár, akkor úszás! Ha közösségi testmozgás, akkor pedig gurulás! Porold csak szépen le a garázsba suvasztott görkorcsolyát és gördeszkát! Ha még nem hódoltál ezeknek a hobbiknak, akkor válthatsz két kerékre is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.