2018.08.10. 13:51:19 7651 292

Ezek a készségek kifizetődnek - 2. rész!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az empátia, a helyes időbeosztás és számos más eddig ismertetett képességen kívül van még néhány olyan, kis kitartással megtanulható készség, amelyek ugyancsak megkönnyíthetik életünket.

Kiegyensúlyozott élet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kiegyensúlyozott élet

1. Optimális alvás

Fontos egy megbízható alvási rituálé kialakítása, hogy pihentető alvást tudjunk biztosítani magunknak. A megfelelő alvási „menetrend” megkönnyíti az elalvást és az ébredést, a minőségi pihenés pedig kiegyensúlyozott mindennapokat eredményez.

2. Segítség kérése, amikor szükséges

Mivel senki sem szeretné gyengének vagy alkalmatlannak feltűntetni magát sem a szerettei, sem a munkatársai előtt, ezért túlnyomó többségében akkor sem kérünk segítséget, amikor komoly dolgok múlhatnak rajta! Tanuljuk meg feladni a büszkeségünket, és kérjünk segítséget.

3. Következetesség

Minden siker eléréséhez és fenntartásához következetességre van szükség. Ha elérted a célodat, akkor se felejtsd el, hogy az elért eredmény fenntartásáért ugyanúgy meg kell dolgozni.

4. Figyelmesen hallgatni

Az aktív hallgatás során agyunknak lehetősége van mindazon információk feldolgozására, amelyeket fülünk hallott. Ráadásul figyelmesebb beszélgetőpartnerré is válhatunk.

5. Kerülni a pletykát

A jó kapcsolat és a bizalom megtartása érdekében inkább kerüljük el a hozzánk közel állók háta mögötti pletykálkodást. Sőt, ha teheted, szakítsd félbe a beszélgetést és tereld a társaságot más beszédtéma felé.

6. Tudatos gondolkodás

Ahhoz, hogy minél előbb befejezhesd a tennivalóidat, tudatosan koncentrálnod kell a feladatra. Ha hagyjuk gondolatainkat elkalandozni, azzal saját időnket húzzuk.

7. Beszéd idegenek előtt

A nyilvánosság előtti beszéd sokunk rémálma, azonban az önbizalom építésével ez az akadály is megugorható.

8. Őszintének lenni önmagunkkal

Ismerjük el – legalább önmagunknak, ha tévedtünk! Azután pedig tanuljunk ezekből a hibákból.

Olvasd el az első részt is: Kifizetődő készségek, melyeket érdemes elsajátítani

Forrás: independent.co.uk/life-style/16-skills-hard-to-learn-but-will-pay-off-forever-sleep-honesty-empathy-

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...