2018.08.07. 13:46:43 10029 296

Kifizetődő készségek, melyeket érdemes elsajátítani 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legjobb dolgok az életben spontán jönnek, azonban kialakíthatunk magunkban olyan készségeket, amik bizonyos élethelyzetben segítségünkre lehetnek. A szóban forgó, leghasznosabb készségek többnyire csak kitartással sajátíthatóak el, ám élettapasztalatunk fontos alapköveivé válhatnak.

Magabiztos nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magabiztos nő

1. Empátia

E nélkül az alapvető emberi képesség nélkül a világ legfegyelmezettebb embere sem lehetne sikeres. Mások érzéseit átérezni segít a jó emberismeret és a megfelelő csapatszellem kialakulásában.

2. Időmenedzselés

A hatékony időgazdálkodás – azaz a tervezett feladatok határidőre történő elvégzése – a jó háziasszonyok és az eredményes munkavállalók ismérvei. Az alapos ütemezés megkönnyíti életünket.

3. Pozitív önkép

A negatív önértékelés kisugározódik, és mások szemében is önbizalom-hiányossá tesz. Azonban az igazából nem is számít, hogy mások miként vélekednek rólunk, ha hiszünk magunkban és döntéseinkben.

4. Saját dolgunkkal foglalkozni

Talán az egyik legnehezebben megtanulható képesség: magunkra koncentrálni ahelyett, hogy beleütnénk mások ügyeibe az orrunkat. Feleslegesen másokkal foglalkozni sok más hasznos dologra fordítható energiát visznek el.

5. Hallgatni a megfelelő időben

Szintén nem egyszerű kivitelezni, főként olyan szituációban, amikor dühösek vagyunk. Idegességünkben sok olyan mondat hagyhatja el a szánkat, amelyet természetesen később megbánhatunk, így jobb ezekben a helyzetekben inkább hallgatni.

6. Jelenben élni

Az emberek majdnem fele épp máson gondolkodik, mint amit éppen tesz. Főként akkor, amikor olyan dolgot kénytelenek tenni, amitől nem túl boldogok, például utazás közben unatkoznak. Próbáld meg az ilyen helyzeteknek is megtalálni a pozitív oldalát.

7. Új nyelv tanulása

Új nyelvet elsajátítani nemcsak azért érdemes, hogy bővüljenek a szakmai lehetőségeink, hanem azért is, hogy új gondolkodásmódot és új érzelmeket kaphassunk közben. Nem könnyű törekvés, de mindenek a kulcsa az idegen kultúra teljes megismerése.

8. Őszinteség másokkal szemben

Ezzel nem arra szeretnénk ösztökélni, hogy bátran gorombáskodj másokkal! Ha nincs kedves mondani valónk, inkább maradjunk csendben. Amikor pedig a véleményünket kérdezik, fogalmazzuk azt meg úgy, hogy a legkevésbé legyen bántó illetve megalázó. Tehát ne személyeskedjünk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...