2015.11.08. 08:45:38 11905 315

Étel, ami függőséget okoz, mi az?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerintünk nincs hűtő, amiben ne lenne megtalálható valamelyik fajtája, illetve valamilyen formában. Egyes híresztelések szerint az egerek odáig vannak érte, de ember is kevés van, aki ne szeretné. Sőt, tudósok szerint függőséget okoz. Lehet, hogy a Hold tényleg sajtból van?

Sajt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajt

Megeshet, gyermekkorunk egyik kedvenc rajzfilmjének, a Csipet Csapatnak vidám, pufók egere, Kvarg Lipót tudott valami. Ugyan ha mi, emberek nem is esünk transzba, ha meglátunk egy szelet sajtot, bizony összefut a nyál a szánkban.

De mihez is eszünk sajtot?

Hát, ha így végiggondoljuk, tulajdonképpen mindenhez. Feldobjuk vele a szendvicsünket, salátánkat, kerül belőle a rakott tészta, vagy a spagetti tetejére, de nem maradhat ki a finom krémlevesekből sem, mint különleges feltét. Eszegetünk gyümölcs mellé, és borok mellé sem utolsó. No, és ki tudja elképzelni mondjuk a pizzát sajt nélkül. Jobban mondva: sok-sok sajt nélkül. Na, ugye, hogy ugye!:-)

Ez már-már függőség

Bizony, és ezt már tudományos vizsgálatok is alátámasztják.

De mi az oka

Az elsődleges felelős a kazein, mely a sajtban, annak előállítási folyamatai miatt, koncentráltabb formában fordul elő. Ám ha magunkhoz veszünk egy kis sajtot, akkor ezt a kazeint testünknek le kell bontani. Ekkor kap szerepet egy kazomorfin nevű anyag, mely mellékesen boldogság érzetet kelt az agyban. Ezt a tej is tartalmazza, és hasonló hatása van, mint a morfiumnak. Ám szerencsére, ettől a függőségtől könnyebben szabadulunk! Ha egyáltalán szeretnénk tőle szabadulni!:-)

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.