2023.11.25. 17:45:41 7622 287

Érzelmi kiégés – 5+1 jel, hogy Téged is érint
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Semmihez sincs kedved, a teendős listád csak nő és nő, ingerült vagy, a türelmed szinte semmi. Sokszor úgy érzed, és a külvilág is Rád fogja, hogy milyen lusta/türelmetlen/szétszórt vagy. De az is lehet, hogy egyszerűen elfáradtál, nem csak fizikailag, hanem lelkileg, mentálisan is.

Érzelmi kiégés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Érzelmi kiégés

Figyelj oda magadra, meglehet, így jelez az elméd, hogy ideje pihenni. Nem is tudod, milyen gyorsan eljuthatsz ebbe az állapotba és ráadásul milyen egyszerű, hétköznapi, látszólag ártalmatlan cselekedetek juttathatnak ide.

  • Csak adsz, de nem kapsz! Ha mindenkit meghallgatsz, ha mindenkit segítesz, ha mindenkinek csak adsz, akár fizikailag, akár érzelmileg, de cserébe Te nem kapod meg ugyanezt, abba előbb vagy utóbb belefáradsz. Az emberek arra használnak majd, hogy belőled töltekezzenek. Ne hagyd, gondolj magadra is!

  • Csakis mások jól léte a fontos! Akár egy olyan helyzetre is igent mondasz, amiben Te magad nem érzed jól magad, de a többiek igen? És ez egyre gyakrabban előfordul? Néha muszáj önzőnek lenni és magadra is, vagy csak magadra gondolni.

  • Ha lelki támasz kell, csakis Te jöhetsz szóba? Az rendben van, hogy a párodnak, családodnak Te vagy a lelki támasza, de hogy mindenkinek, aki körülötted él és mozog és létezik, az már túlzás. Ez hosszú távon nem tartható, érdemes néha a saját érdekeidet nézni.

  • Csak Te hívod, csak Te keresed, csak Te érdeklődsz? Ha túl sok az egyoldalú barátságod, ismeretséged, amikor csak Te érdeklődsz a másik iránt, az érzelmileg nem OK! Előbb vagy utóbb lelki fáradtság lesz a vége!

  • Te akarsz lenni a megmentő? Ráadásul mindenkinek is a megmentője? Történjék ez a menekítés bármilyen értelemben, egy idő után el fogsz fáradni a szuperhősködésben!

  • Nálad mindig van egy utolsó utáni esély is! Bizony, és ezt az ismerőseid jól ki is használják! Nem attól segítesz valakin, hogy állandóan megbocsátasz neki! Az sem a Te, sem az ő lelki fejlődését nem szolgálja!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...