2024.04.27. 12:30:42 5288 230

Erősítsd meg! – Erős háttal elkerül a hátfájás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha ülőmunkát végzel, azért, ha állót, azért, ha egész nap jössz és mész, akkor pedig azért, de a hátad szinte folyamatosan fáj? Az éjszakai pihenés sem sokat segít rajtad, sőt, van, hogy inkább ront a helyzeten? Ideje kézbe venned a gerinced egészségét!

Hátfájás Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hátfájás Fotó: 123rf.hu

Bármilyen jellegű munkát is végzel, a rendszeres testmozgásra érdemes odafigyelned. A lényeg, hogy hetente 2-3 alkalommal iktass be valamilyen mozgásformát, mert a tested mindenképpen kívánja azt.

Ezen kívül még néhány aprósággal segítheted a hátad egészségét.

  • Találd meg az igazit! Fentebb már érintettük az alvás témáját, ami nem minden eseten tud segíteni a sajgó gerinceden. Ennek egyik oka lehet, hogy az ágy, amiben kipihened magad, nem a megfelelő matraccal felszerelt. Ne légy rest időt szánni arra, hogy megtaláld, melyik számodra az igazán megfelelő matrac! Ne legyen se túl puha, se túl kemény, de megfelelően támassza alá a gerincedet, testedet. Ha alvás közben is dolgozni kell az izmaidnak, hogy megtartson, akkor nemigen fogsz kipihenten ébredni!

  • Éljen a jóga! Ha nem is vagy egy nagy jógarajongó, azért néhány jógagyakorlatot érdemes elsajátítanod annak érdekében, hogy a hátad jobban bírja a mindennapi terhelést. Nyújtsd le rendszeresen megfáradt izmaidat, mert hosszú távon hálás lesz érte minden porcikád!

  • Dobd le a cipőt! Az egy dolog, hogy a mindennapokban a cipőt illetően is érdemes a divat mellett, vagy inkább helyett a kényelemre törekedni, és a számodra megfelelő cipőt, talpbetétet viselni, alkalmanként a sarokba dobhatod a lábbelidet, mert a mezítlábas közlekedés jót tesz a megfáradt gerincednek. A legjobb, ha szabad terepen, az udvarban, a füvön teszel naponta jó pár lépést cipő, zokni nélkül. De már akkor is megmozgathatod megfáradt talpizmaidat, ha a lakásban sétálsz meztelen lábbal.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...