2017.09.14. 11:12:45 9621 222

Ennivaló házi arcpakolások megviselt arcbőrre – hámlasztás és nyugtatás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári napsütés miatt károsodott bőrünkre ősszel a hűvös szél jelent további veszélyt. Így a szeptember beköszöntével sem szabad elhanyagolni az arcápolást. Most egy olyan bőrhámlasztó és egy bőrnyugtató hatású, otthon is könnyedén elkészíthető arcpakolást hoztunk nektek, amikkel lassíthatjátok a környezeti ártalmak okozta bőröregedést.

Hámlasztó arcpakolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hámlasztó arcpakolás

Ahogy az előző, mézes arcpakolásokat tartalmazó cikkünk arcápoló szerei, úgy ezen “receptek” hozzávalói is ehetőek, na jó a kávézaccot nem ennénk meg, de azért bajunk nem lenne tőle! :D

Hámlasztó arcpakolás

Egy nagyon gyorsan elkészíthető arcpakolással kezdünk. Az alapanyagok minden háztartásban megtalálhatóak. Csak az okozhat egy kis gondot, ha nem kávézol, ahogy én sem.

Hozzávalók:

  • 1 ek. kávézacc
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 ek. kókuszolaj

Elkészítés:

Egy kis tálban keverd ki a hozzávalókat, míg a pakolás sima állagú nem lesz. A megtisztított arcbőrödre vidd fel kis körkörös masszírozó mozdulatokkal, és 15 percig hagyd fent, hogy kifejthesse hatását. Alaposan öblítsd le az arcodat, és egy tiszta törölközővel töröld szárazra a bőrödet. Ezután már csak élvezned kell a tiszta érzést!

Nyugtató arcpakolás

Ez a pakolás az igénybevett arcbőrt nyugtatja meg hatásosan. Kicsit nagyobb utánajárást igényel az alapanyagok beszerzése, de megéri! Igazi őszies hangulatot varázsol ugyanis, míg előkészíted a fő összetevőt, a tököt.

Hozzávalók:

  • Negyed csésze sült sütőtök
  • 2 tk. víz
  • 1 tk. E-vitamin olaj
  • 2 tk. barna cukor

Elkészítés:

Turmixold össze a sütőtököt, majd egyesével add hozzá az összes további hozzávalót. Keverd addig a masszát, míg egyneművé nem válik. Ha elkészültél, vidd fel egyenletesen az arcodra – a szem és a száj környékét kerülve, majd hagyd magadon a pakolást jó negyed órán át, és élvezd a sütőtök ínycsiklandó illatát.

Forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...