2015.08.06. 18:35:55 6969 187

Emlékezz zenével életed legszebb nyaraira!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akárcsak az illatok, úgy bizonyos hangok is beindítják az emlékezetet. Az elmúlt évek és évtizedek legnagyobb nyári slágerei között válogattunk, hogy segítsünk a múltidézésben. Figyelem! Nem vállalunk felelősséget az érzelmi hullámvasútért, amire az emlékeid ültetnek!

Fiatalok, nyár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fiatalok, nyár

Szinte mindenki tud zenét társítani bizonyos korszakaihoz, de a tízen és húszas éveihez egészen biztos. Az is biztosra vehető, hogy a nyári zenékhez még több emlék kapcsolódik, hiszen a táborok, a szabadtéri bulik, fesztiválok és kerti partik rengeteg élményt jelentenek. Halljuk, mi szólt az első nyári szerelmes éjszakán, amikor életre szóló barátságok köttettek vagy amikor hajnalig tomboltál – a hetvenes évektől napjainkig. Nyári slágerek, melyekre ma is emlékszünk!

70-es évek – Beatrice: Gyere, kislány, gyere ('77)

Kezdjük egy magyar zenével, bár a hetvenes évek Elvis Presley-től volt hangos, nálunk 77-től erre buliztak a fiatalok. Azóta is több feldolgozást megélt a Beatrice klasszikusa, tutira nem volt olyan tinédzser a hetvenes években, aki erre a klasszikus diszkóslágerre ne tombolt volna.

80-as évek – Eurythmics – Sweet Dreams ('83)

Ez az a zene, ami egészen biztos, hogy mindenki ismer, még a mai tizenévesek is. Ha nem a Eurythmics-től, akkor valaki mástól, mert a Sweet Dreams-t mindennek nevezhetjük, csak egynyári slágernek nem. Persze a 80-as éveknek voltak még emlékezetes momentumai, csak pár nevet említenék: Madonna, Kyle Minogue, Prince, The Police (Sting), George Michael, Whitney Houston és Paul McCartney.

90-es évek – 2pac feat Dr. Dre – California Love

1994-ben a házibulik összeborulós dala egészen biztos, hogy az I swear volt az All-4-One-tól. Nekem a 90-es évek valahogy az R'n B évtizede volt, kiemelkedő előadók és dalok születtek, ott van például a TLC vagy a Destiny's Child. Ezenkívül a bulikban tutira felcsendült a Macarena, a koreográfiát pedig mindenki rögtön tudta. Ha a popzenei palettát nézzük a 90-es évekről biztos, hogy beugrik a Roxette, a Spice Girls, a Backstreet Boys, a Mr. President (Coco Jumbo), Christina Augileria és Britney Spears is. Ez a szám azonban a mai napig elhangozhat a nyári partikon. A klip pedig abszolút illik az idei év Mad Maxes stílusirányzathoz. Egy szóval nem tud ki menni a divatból.

2000-es évek – Shakira – Hips Don't Lie Ft. Wyclef Jean

Nem is voltak olyan régen ezek a kétezres évek, és még nagyon élénken élnek bennünk. :) Ha olyan slágert keresgélek, ami még ma is felcsendülhet egy klasszikus, forró nyári estén, és táncolni kezdenek rá a bulizó fiatalok, sőt az idősebbek is, az bizony Shakira Hips Don't Lie c. száma lesz, amit Wyclef Jean-nel közösen hoztak össze. De ne feledkezzünk meg a Black Eyed Peas, Beyonce, Rihanna, Katie Perry, Gwen Stefani és Justin Timberlake nevéről sem.

Mi lesz 2015 legnagyobb nyári slágere?

Reméljük, hogy nem vágtad rá, hogy „A BULIBÁRÓ”. :D

Jelenleg ez a dal vezeti a slágerlistákat, reméljük sok emléketek fűződik majd hozzá! :)

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...