2018.01.19. 13:20:19 14417 443

Eltörött? Így használd fel gyorsan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem egyszer előfordult nálunk is, hogy a frissen vásárolt, tojástartóban tartott tojások közül egy, rosszabb esetben akár több is megrepedt például szállítás közben. Vagy a hűtőben való pakolászás közben véletlenül megreccsent az egyik héja. Ilyenkor mehet is a kukába ez a finom vacsoraalap, sokszor nélkülözhetetlen hozzávaló?

Törött tojáshéj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törött tojáshéj

Íme, néhány tipp, ha törött tojással van dolgod!

Ha megrepedt…

… de megfőznéd, akkor sem kell attól tartanod, hogy a fehérje kifolyik, vagyis „kifő” a repedésen! Ilyenkor tekerd be alufóliába a repedt héjú tojást, és főzd meg a szokásos módon, amilyen keménységűre csak szeretnéd!

Ha már a húsvétra gondolsz…

Ugyan még messze van, hiszen alig ocsúdtunk fel a karácsonyi forgatagból, de ha tojás, akkor sokunknak egyértelműen a húsvéti ünnep és a hozzá tartozó szokások jutnak az eszünkbe! Sokan nem főtt, hanem kifújt tojást díszítenek ilyenkor. És bizony a tojások kifújása közben nem egy baleset történhet, vagyis eltörik a vékony tojáshéj. De semmi vész, a törött héjból, ha még apróbb darabokra aprítjuk, és tojásfestékkel befestjük, remek mozaik készíthető az épen maradt tojásokra. Csak ragaszd fel a kis, színes darabokat a díszíteni kívánt tojásokra kedved és fantáziád szerint!

Ha beragadt…

Avagy a tojástartó és a kifolyt tojásfehérjébe beleragadt tojás esete!:-) Ha Veled is esett már meg ilyesmi, nyilván Te is kidobtad a tojástartót, a beleragadt tojással együtt. Nem kellett volna, hiszen megoldható, hogy a tojás és a tartó is megmaradjon, külön-külön. Csak nedvesítsd be a kartont a „ragadós helyen” egy kis vízzel, és emeld ki a tojást óvatosan a helyéről.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...