2019.08.09. 15:44:09 8621 316

Elsóztad? Ezek a tippek biztos segítenek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még a leggyakorlottabb háziasszonyokkal is megesik, hogy megszalad a kezük sózás közben, és bizony jócskán több kerül a levesbe, pörköltbe ebből a fűszerből, mint amennyit szeretett volna. Szerencsére, mentőötlet ilyenkor is akad!

Rizsfajták - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rizsfajták

Attól függően, hogy milyen fajta ételbe került túl sok a sóból, választhatsz a különböző megoldások közül.

Ha a pörkölt, vagy a szósz kapott többet a jóból

Itt több lehetőség közül választhatsz! Kerülhet a szószba, egy kevéske tejszín, vagy éppen tej. Pár csepp méz is csodákra lehet képes, de kevéske narancslével is sikerrel járhatsz. Csak keverd el a kiválasztott „ellenszert” az elsózott ételben, és meg van mentve az ebéd!

Ha a leves lett (szinte) ehetetlen

Valószínűleg a krumplis trükköt Te is ismered már: csak tégy egy megmosott, meghámozott burgonyát a levesbe, és az majd elveszi annak túlzott sósságát! De működik ez a trükk rizzsel is! Tégy egy teatojásba nyers rizsszemeket, és lógasd bele az elsózott lébe!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.