2020.12.17. 17:32:55 9493 219

Elő a krumplinyomdával! Ajándékozzunk múltidéző karácsonyi képeslapokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kreatív kikapcsolódás az egész családnak: Alkossatok együtt varázslatos lapokat néhány röpke óra alatt, majd postázzátok el azoknak, akiket nem tudtok magatokhoz ölelni az ünnepek alatt!

DIY karácsonyi ajándékkártyák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com DIY karácsonyi ajándékkártyák

A módszer és a fő alapanyag a régi, a technika egyszerű, az elképzelés pedig csak megvalósításra vár! Egyedit alkothatsz, ráadásul potom pénzből!

Karácsonyi krumplinyomda készítése:

A tervezett minták felével megegyező számú nagy burgonya és különböző színű - matt és fényes – tempera vagy akrilfesték szükséges hozzá.

A megtisztított burgonyákat egy éles kés segítségével vágjuk lehetőleg hosszában félre, így nagyobb figurát kapunk a nyomdánkhoz. Nem baj, ha nem lesz teljesen sima a félbevágott zöldségek oldala, ezáltal lesz rusztikusabb a hatás! Rajzoljuk meg, azaz karcoljuk bele a mintát ceruzával vagy fogvájóval a krumplikba: A fenyő, a csillag, a gömbdísz, a masni és a szív mind jó alakzatok, a lényeg, hogy semmit se akarjunk részletgazdagon ábrázolni. Használhatsz előre megrajzolt és körbevágott papírsablonokat vagy fém kiszúróformákat is a bevéséskor. A megrajzolt alakzatokat egy hegyes kés segítségével faragjuk ki. Egy-egy kitalált ábrát megnyomdázhatsz több sablont használva is: például a magyallevelet és a hozzá tartozó bogyókat, no meg a hóembert biztosan így érdemes.

Készítsünk ünnepi üdvözlőlapot!

Az elkészült nyomdánkhoz vegyünk elő többféle festéket és hozzájuk illő csillámport. A kártyákhoz vágjunk el és hajtsunk félbe vastagabb papírlapokat.Vigyázz, a fényes és csúszós felületűek nem lesznek ehhez túl jók.

A nyomba figuráit ecsettel kenjük be festékkel, vagy egyszerűen mártsuk bele abba, és nyomjuk rá erősebben a papírlapokra, tetszőleges változatokban. Mielőtt még megszáradna, tempósan haladva szórjunk a festékre csillámport is. A szabadon hagyott területekre kerülhet végül a személyre szabott jókívánságunk.

Tippek:

  • Natúr csomagolópapírt is kidekorálhatsz ezzel a módszerrel. A legszebb akkor lesz, ha fehér, drapp és barna festéket választasz hozzá.
  • Textilre textilfestékkel is nyomhatsz mintákat, ezeket a darabokat aztán ajándékba is adhatod.
  • Nyomdázni más zöldségekkel is lehet: káposztafélék levágott torzsája, répa és fantáziád szerint bármi.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...