2019.01.14. 17:11:06 10823 339

Elő a csicseriborsóval! - Unjuk a téli repertoárt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Se-íze-se-bűze paradicsom, tökízű uborka, uncsi gyökerek, puffasztó hüvelyesek és káposzta... Mit tehet az ember lánya, ha már 5000-szer végig falta, amit a tél kínálhat... Persze, persze, ilyenkor is meg lehet szinte mindent venni, de azért nem olyan, mint nyáron. Ami meg szezonális, az kissé unalmas...

Csicseriborsó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csicseriborsó

Dobjuk fel a hétköznapokat egy gyors csicseriborsó krémmel, azaz humusszal! Isteni finom, változatosan fogyasztható és nagyon gyorsan elkészül!

Humusz recept

Mi kell hozzá?

  • 2 konzerv csicseriborsó (500 gramm)
  • 1 citrom leve (de akár kettőt is belefacsarhatsz)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek tahini (szezámmagkrém)
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só, bors (esetleg egy kis chili;))

Az elkészítés pedig rendkívül egyszerű! Csak tegyél mindent egy turmixgépbe, és nagyon alaposan turmixold össze. Esetleg közben kóstold meg, és ízesítsd tovább az igényeid szerint.

Azért javasoljuk, hogy konzervet használj, mert, ha szárított csicseriborsót veszel, akkor rendesen rá kell készülnöd a műveletre... Ugyanis a csicseriborsót egy napig áztatni kell, és akár 3, sőt, előfordulhat, hogy 6 órán keresztül főzni kell, hogy elég puha legyen ahhoz, hogy aztán kellően pépesre tudd mixelni. Igaz, az íze természetesen valahogy jobb, mint a konzerv változatnak, de annyira nem, hogy megérje a vesződséget, hiszen rendesen be is ízesítjük! :)

Ha a konzerv mellett döntesz, akkor bármikor elkészítheted, amikor kedved szottyan hozzá, hiszen a legtöbb hozzávaló általában van otthon (konzervet is tarthatsz), vagy könnyen beszerezhető. A tahini pedig akár otthon is elkészíthető, ha van egy kis kávédarálód és szezámmagod, hiszen a tahini nem más, mint pépesre őrölt szezámmag. :)

Tipp: Tökmagolajat is keverhetsz hozzá. Ad az ízéhez is, és nagyon tápláló!

Mi kell még egy jó kis humuszozáshoz?

Ha elkészült a házi humusz, akkor már csak egy-két zöldségcsík (sárgarépa, kaliforniai paprika, uborka, jégcsap retek, újhagyma) kell, pita, tortilla vagy pirítós és máris lehet mártogatni!

A csicseriborsó egyébként nagyon egészséges, itt olvashatsz az élettani hatásairól: Íze gesztenye, formája bagoly, mi az? Ismerd meg a csicseriborsót!>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...