2018.04.28. 18:09:49 15199 399

Elhasználódott? – Mi legyen az öreg törölköző sorsa?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, más hogy van vele, de nálam még mindig van olyan, használatban lévő törölköző, ami már nagy jóindulattal sem nevezhető újnak. De még réginek sem. Az ősrégi, na, az éppen találó kifejezés rá! De nincs szívem kidobni, úgyhogy kénytelenek leszek valami új funkciót kitalálni neki!

Törölköző - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törölköző

Meg még annak a néhány retro darabnak, amikhez emlékek kötnek, épp ezért nem mindegy, milyen sorsot szánok nekik. Íme, néhány ötlet!

Ha egyszerűen csak nem szeretnéd kidobni!

Akkor is találhatsz neki olyan funkciót, ahol még sokáig kihasználhatod remek tulajdonságait!

Menjen a táskádba!

Ha jó a kézügyességed és szeretsz varrogatni, készíthetsz a kiszuperált, jó nedvszívóképességű „törcsiből” bélést is a táskádba! Mondjuk a standra használt táskádba, esetleg az extra nagy válltáskádba! De készíthetsz belőle külön kis tasakot is, amibe aztán kerülhet a vizes üveg, vagy ha strandra mész, akár a naptej is. A bélésnek, illetve a tasaknak hála, ha véletlenül a vizes, naptejes tartályokból kifolyna azok tartalma, nem a táskádban tesz majd kárt a folyadék!

A klasszikus!

Ha egy jó nedvszívóképességű anyagra van szükségünk rongy gyanánt, akkor egy kiszuperált törölköző pont megteszi. Lehet belőle portörlő-, vagy felmosórongy is. De a csapadékos időszakokban landolhatnak rajt az előszobában levetett, eső vagy hó áztatta lábbelik is.

Hogy a kutya/macska is jól járjon!

Ha van otthon egy mindent megrágó, állandóan játszani vágyó négylábúd, készíts neki a már nem használt törcsiből valamilyen játékot! Lehet belőle labda, készülhet belőle „megcsócsálnivaló plüss”, vagy „rongykötél”. Ha játékból már elég, kedvenced kis kuckóját, házát is kibélelheted régi törcsikkel!

Maradjon a fürdőszobában!

Készíts belőle kádkilépőt! Össze is varrhatsz akár egy-egy darabot, ha vastagabb kilépőt szeretnél, de ha a szimpla is tökéletesen megfelel a célnak, akár az is kerülhet a kád, zuhanyzó elé fürdés után!

Irány a kert!

Szeretsz kertészkedni, de a munka közbeni állandó térdelés megviseli a lábaidat. Ugyan kapható az üzletekben térd alá tehető párna ilyen esetekre, de ha egy régi törölközőt hajtogatsz a térdeit alá, az is bőven megteszi. Még pénzt is spórolhatsz vele!

Ha még sokáig gyönyörködnél az egykori törölközőben!

Ha olyan új funkciót szeretnél a kiszuperált törölközőnek, ahol még látszik a színe, díszítése, mintája, a következő lehetőségek közül választhatsz!

Pihe is, puha is, párna is!

Ha tehetséged, kedved is van a varráshoz, és még egy jó varrógéppel is büszkélkedhetsz, akkor készíts belőle párnahuzatot! Igaz, itt nem baj, ha a törcsi nem annyira kopott, fakó, és nem veszített még annyit a puhaságából sem!

Még mindig kell a varrógép!

De legalábbis a varrótehetség biztos, ha mondjuk „magpárnát” készítenél a már eredeti funkciójától megszabadított törölközőből! Kerülhet bele köles, cseresznyemag, vagy meggymag is. Nagyon jól fog jönni egy-egy fülfájós, esetleg menstruációs görcsökkel tarkított napon!

Tedd az ablakba!

Ugyan messze még a tél, de egy jó huzatfogó mindig jól jön! Ha van időd, kedved, energiád, kreativitásod (no és persze egy jó varrógéped, ha már az előző pontoknál sem maradhatott el:-)), akár huzatot is varrhatsz a törcsiből, amibe aztán szivacsot töltesz és mehet is az ablakba, ajtóba, hogy megállítsd a huzatot. Ha nincs lehetőséged ennyit bíbelődni vele, egyszerűen tekerj össze egy nagyobb méretű, de már nem használt törölközőt és tedd azt az ablak, ajtó alá!

Nemsokára itt a nyár!

Nem csak bélés, de akár strandtáska is készülhet törölközőből! Vaaagy! Varrj kis zsebeket a strandtörcsidre egy, már kiszuperált frottíros anyagból! Ezekben elfér majd az ásványvizes flakon, a kedvenc könyved, egy magazin, naptej, napszemüveg, így nem kell napfürdőzés közben a táskádban keresgélned utánuk! De ha nem csak szezonális szerepet szánsz a régi darabnak, készíthetsz hasonló kis fakkokkal ellátott akasztós tárolót a fürdőszoba ajtóra is!

És ha ez még nem volt elég!

Akkor íme, néhány ötlet képekben is, hogy mire is lehet jó egy régi törcsi. Vagy éppen hogyan dekorálhatsz egy új darabbal!

Forrás: liebenswert-magazin.de, youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...