2018.11.30. 18:27:40 34090 408

Elfogyott a sütőpapír? – Így helyettesítsd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sütemény tésztája kész, már csak egy réteg sütőpapír kell a tepsibe, és már mehet is a finomság az előmelegített sütőbe! Ilyen egyszerű… lenne, ha a múltkor nem fogyott volna el az a fránya sütőpapír és vettél volna belőle újat!

Sütőpapír - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütőpapír

Szerencsére, van megoldás, ha a sütőpapír helyettesítéséről van szó!

Ha tartósabb megoldáson gondolkozol

Szerencsére, már többféle lehetőség közül válogathatsz!

Egy kis szilikon?

Na, erre aztán nem mondhatod, hogy nem szereted a műmegoldásokat! Szerezz be egy szilikon sütőlapot, és nem kell állandóan azon gondolkoznod, vajon van-e otthon sütőpapírod a következő süti kisütéséhez, vagy éppen a vasárnapi ebédnek szánt húshoz.

Nem csak a pizza fér el rajta!

Pizzakövön nem csak pizzát, hanem különféle süteményeket, húsokat, otthon készült pékárut is megsüthetsz.

Éljen az üveg!

Hőálló üveglapon sütni azért is egyszerű, mert semmilyen zsiradék nem szükséges hozzá, másrészt pedig akár fel is szolgálhatod a lapon a rajta készült ételeket.

A szál is elég!

Nem csak szilikonos, hanem üvegszálas, vagyis teflonos sütőlapok, vagyis papírok is készülnek manapság, melyek szintén jó alternatívát nyújthatnak, ha leváltanánk a sütőpapírt.

És ha gyorsan kell a segítség!

Csak nézz körül otthon, mi mindennel helyettesíthető ez a papír!

Egy kis „fényesség”!

Az alufólia egy-egy alkalommal remek helyettesítője lehet a sütőpapírnak, bizonyos ételek alá. Otthon készült péksütemények, pizzák, húsok alá a tökéletes. Akár rakhatod közvetlenül a sütőrácsra is! Ha mégis félsz a letapadástól, némi zsiradékkal kend be a fóliát!

Furcsa megoldás…

Ha tényleg nincs otthon semmilyen helyettesítőd, de mondjuk egy ostyalapod igen:-), kisebb méretű, egyszerűbb sütemények alá mehet az is.

A legegyszerűbb!

Ha nincs otthon sütőpapírod, kend be valamilyen zsiradékkal (zsír, margarin, kókuszolaj, napraforgó olaj, és így tovább) a tepsi alját és már mehet is rá a „sütnivaló”. Ha folyékony tészta kerülne a tepsibe, a zsiradékkal való kikenés után hintsd meg liszttel, zsemlemorzsával a sütőeszközt!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.