2022.01.29. 15:08:53 7784 258

Élet a banánon túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi és téli ínségesnek hitt időszak olyan változatos gyümölcs kínálattal kényeztet bennünket, amiről nem is gondolnánk, hogy mennyire hasznos. A szokásos és egyben kicsit már megunt gyümölcs ilyenkor valóban a banán. Ha fázva, fáradtan és már kissé fásultan a munka után beesünk egy élelmiszerboltba, a legkevésbé sem szeretünk azon agyalni, hogy mit is vegyünk. Első utunk a könnyen megtalálható banánhoz vezet, és már bandukolunk is arrébb. Na, de mi van a banánon innen és túl, illetve az orrunknál tovább? Nézzük csak!

Gyümölcs reggelire - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcs reggelire

Például az alma. Ki nem szereti az almát? Kevés olyan ember létezik e földön, mégsem fogyasztunk belőle eleget. Pedig az egyik legfontosabb vitaminforrásunk ebben az évszakban. Minden nap legalább egy almát kellene elrágcsálnunk. Rengeteg féle friss alma áll rendelkezésünkre a piacokon és a boltokban, hiszen kifejezetten alma fogyasztó és termelő nemzet vagyunk. Hűvös helyen sokáig eláll. Ezzel a nagyszerű gyümölccsel gondoskodhodsz az A-, B1-, B2- és B6 vitaminok pótlásáról. Illetve fehérje, kálium, kalcium, vas és folsav is kerül vele a szervezetedbe. Ha nem csak nyersen ennéd, akkor például üvegedényben vagy kisebb hőálló edényben sütőben megsütve, kevés mézzel és fahéjjal, vagy karamellel ízesítve isteni desszert, vagy köret készülhet belőle különböző sült húsokhoz.

Tudunk ajánlani egy vegán, paleo és gluténmentes almaturmixot is:

Hozzávalók: 1 zöld alma, 2 db kelkáposztalevél, 1 tk reszelt gyömbér, 0,5 dl kókusztej, 0,5 dl mandulatej

Elkészítés:Az almát és a kelkáposztát darabold fel, helyezd őket a turmixgépbe, öntsd rá a növényi tejeket és turmixold krémesre.

A grapefruit méltánytalanul mellőzött gyümölcs. Mivel kissé kesernyés ez a citrusfajta, nem nagyon szeretjük, de el kell ismerni, hogy magában hordozza testvérei összes jó tulajdonságát. Ezeken kívül pedig kiváló zsírégető és serkenti az emésztést is. Érdemes gyakrabban fogyasztani. Tele van A-, és C- vitaminnal, likopinnal és rosttal. Kiváló alternatívája lehet a narancsnak, főleg ha különlegesebb, enyhén fanyarabb ízre vágysz. Ha helyesen tisztítod meg, akkor egy kevés mézzel megbolondítva a gyerekek is sokkal szívesebben fogyasztják. Helyesen akkor jársz el, ha nem csak a külső héját távolítod el a gyümölcsnek, hanem a szeletekről is maradéktalanul letisztítod a vékony, hártyaszerű héjat. Ez a része a keserű ugyanis, a belseje ellenben nagyon finom. Isteni gyümölcssaláta készíthető belől, mivel különleges íze van, jól keveredik és ellensúlyozza az édesebb gyümölcsöket egy kevert salátában. Próbáld csak ki bátran, nem fogod megbánni.

Az áfonya a kedvencem és szerencsére a kislányom is imádja. Mindig veszek belőle egy-egy dobozzal. Az áfonya több, mint gyümölcs. Bombasztikus szuperélelmiszerként tartják számon, ami nem véletlen. Számtalan jótékony tulajdonsága mellett például erősíti az immunrendszer. Gyulladás és koleszterinszint csökkentő hatásáról is ismert. Megelőzi a cukorbetegség kialakulásának az esélyét. Fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják. Rendkívül alacsony a kalória-, és a cukortartalma. Az áfonya pont az a gyümölcs, amit szinte észrevétlenül csempézhatsz bele a hétköznapjaidba. Díszíthetsz és ízesíthetsz vele majdnem mindent, amit csak eszel. A reggeli zabkásától a turmixodon keresztül, az összes gyümölccsel és desszerttel jó barátságot tud kötni és feldobja az ízeket.

A gránátalmával az emberek többsége nem is nagyon tud mihez kezdeni. Kuriózum és sok a pepecs vele. Mire az ember eljut a megtisztításán keresztül az elfogyasztásáig el is menne tőle a kedve, ha nem tudná, hogy ez a gyümölcs valódi antioxidánsbomba, amely védi a szervezetet a szabadgyökök károsító hatásaitól. Mint azt tudjuk, ezáltal késlelteti az öregedés folyamatát is. Tele van rosttal és káliummal. Ebben a kíméletlenül kemény időszekben pedig nem hátrány, hogy boldogsághormonként is hat, ugyanis jelentősen megemeli a szerotonin szintjét az agyban. Szóval alaposan fontoljuk meg, hogy feladjuk-e a hámozását, mielőtt belevágunk. Megéri kiszenvedni belőle az értékes magvakat. Ha a megvakkal nehezen boldogulsz és nem szereted őket rágcsálni, arra is van megoldás. Egy nagyon aprószemű és alaposan fertőtlenített gézkendőn keresztül egész egyszerűenpréseljük ki a magvakat. Értékes nedűt kortyolhatunk majd, amit felhasználhatunk mindenféle más turmixhoz is, egzotikus ízvilágot nyerve ezzel a kis trükkel. Ne add fel. Megéri kipróbálni. Szóval, mint azt látjátok, van élet a banánon túl. Érdemes nyitott szemmel és kipihentebben nekiveselkedni annak a nagybevásárlásnak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...