2017.06.18. 08:35:36 12802 345

Éleszd újra! – Szikkadt kenyérből frisset!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán Veled is előfordult már, hogy valamiért elfeledkeztél a közelgő ünnepnapok előtti bevásárlásról. Vagy éppen a bevásárlás megvolt, csak egy valamit felejtettél el: a kenyeret. Így a család kénytelen beérni egy pár napos, már kicsit szárazabb példánnyal.

Szikkadt kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szikkadt kenyér

Vagy se ünnep, a boltok is nyitva, tehát lehetőséged lenne vásárolni, viszont nem szeretnéd kidobni a kissé már száraz, pár napja vásárolt kenyérkét. Mi a megoldás ilyenkor?

Pirítós- vagy melegszendvics-party!

A kissé már szikkadt kenyérből készül a legjobb pirítós, illetve sütőben sült melegszendvics. Előbbiből gyors és egyszerű reggeli, utóbbiból finom vacsora (vagy ha nincs kedved a főzéssel bíbelődni, akár ebéd is) lehet.

Éleszd fel!

Ha a fent említett menühöz most nincs kedved, frissítsd fel a szikkadt kenyeret a következő módokon!

Elő a pirítóval!

Ha pirítósra ugyan nem vágysz, attól még a kenyérpirító a segítségedre lehet, ha felfrissítenéd a száraz kenyeredet. Ez a megoldás a szeletelt kenyereknél alkalmazható a legjobban, de azért a többi pékárunál is érdemes kipróbálni. Csak tegyél egy-két szeletet a felmelegített készülék tetejére és folyamatosan forgasd, hogy minden oldala átmelegedjen, „átsüljön” és finom, ropogós legyen!

Vizet neki!

Nedvesítsd be a száraz pékárut egy kis vízzel, esetleg tejjel. Csomagold alufóliába és mehet a 180 ⁰C-ra előmelegített sütőbe. Süsd kicsit, míg a kenyér, zsemle újra finom ropogós nem lesz. Az alufólia akár el is hagyható, habár ezzel gyorsítható a folyamat.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...