2017.06.18. 08:35:36 12730 345

Éleszd újra! – Szikkadt kenyérből frisset!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán Veled is előfordult már, hogy valamiért elfeledkeztél a közelgő ünnepnapok előtti bevásárlásról. Vagy éppen a bevásárlás megvolt, csak egy valamit felejtettél el: a kenyeret. Így a család kénytelen beérni egy pár napos, már kicsit szárazabb példánnyal.

Szikkadt kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szikkadt kenyér

Vagy se ünnep, a boltok is nyitva, tehát lehetőséged lenne vásárolni, viszont nem szeretnéd kidobni a kissé már száraz, pár napja vásárolt kenyérkét. Mi a megoldás ilyenkor?

Pirítós- vagy melegszendvics-party!

A kissé már szikkadt kenyérből készül a legjobb pirítós, illetve sütőben sült melegszendvics. Előbbiből gyors és egyszerű reggeli, utóbbiból finom vacsora (vagy ha nincs kedved a főzéssel bíbelődni, akár ebéd is) lehet.

Éleszd fel!

Ha a fent említett menühöz most nincs kedved, frissítsd fel a szikkadt kenyeret a következő módokon!

Elő a pirítóval!

Ha pirítósra ugyan nem vágysz, attól még a kenyérpirító a segítségedre lehet, ha felfrissítenéd a száraz kenyeredet. Ez a megoldás a szeletelt kenyereknél alkalmazható a legjobban, de azért a többi pékárunál is érdemes kipróbálni. Csak tegyél egy-két szeletet a felmelegített készülék tetejére és folyamatosan forgasd, hogy minden oldala átmelegedjen, „átsüljön” és finom, ropogós legyen!

Vizet neki!

Nedvesítsd be a száraz pékárut egy kis vízzel, esetleg tejjel. Csomagold alufóliába és mehet a 180 ⁰C-ra előmelegített sütőbe. Süsd kicsit, míg a kenyér, zsemle újra finom ropogós nem lesz. Az alufólia akár el is hagyható, habár ezzel gyorsítható a folyamat.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

Gumis lepedő gond? Így hajtogasd!

Üdvözlünk a "Gumis lepedők hajtogatási fesztiválján"! Igen, jól hallottad, azért gyűltünk ma össze, hogy megünnepeljük a világ legádázabb sportágát: a gumis lepedők hajtogatását! Tudjuk, hogy sokan nem gondolják ezt olyan komoly tevékenységnek, mint mondjuk a hegymászást vagy a sakkot, de hidd el, a gumis lepedő hajtogatása legalább akkora kihívást tartogat, mint az említett sportok gyakorlása. Némi rutint igényel, de ha egyszer megtanulja az ember, könnyen és gyorsan elvégezhető.