2015.01.05. 07:24:23 4623 25

Elég a pihenésből…?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ünnepek sorozatán vagyunk túl, a habzsi-dőzsi mellett a jól megérdemelt pihenés sem maradhatott el. Az ajándékbontogatás, mulatozás közepette azért jutott idő arra is, hogy (a későn jött hóesésnek köszönhetően) nagyokat szánkózzunk, hócsatázzunk, kiolvassuk a rég befejezésre váró könyveinket, rövidítsünk a „Filmek, amiket még látnom kell” listáján. És hogy eleget aludjunk. Már ha annyit lehet.

Nehéz az ébredés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nehéz az ébredés

Minél több, annál jobb…?

Gondolhatnánk, hogy most aztán újult erővel, maximálisan feltöltődve vethetjük bele magunkat az új esztendő izgalmas feladataiba. Ám Te is úgy érzed, valami mégsem stimmel? Mintha évvégén, lestrapáltan, fáradtan nagyobb lett volna a lendület, könnyebben győzted volna az akadályokat? Hiába alszol napi 7, 8, 9 esetleg 10 órát, mintha minden nappal csak fáradtabb lennél?

Ez is ok lehet

Persze, hogy jobban bírtad az év utolsó, legnehezebb napjait is, hiszen tudtad, hogy még előtted van egy gyönyörű és egy szórakozással teli ünnep, előtte/közben/utána pedig van néhány napod a regenerálódásra. Tudtad, hogy nincs rohanás, sem határidők, és hogy nem kell azon gondolkodni, hogy csinálj egy 24 órás napból minimum 32 órásat. Ám most, hogy vége ennek az időszaknak, az, hogy visszatérjünk a mindennapok mókuskerekébe, kevésbé motiváló tényező.

Ideje felébredni a téli álomból…

… hiszen bármit teszünk, itt vannak a dolgos hétköznapok. Mivel a főnököd, a kollégáid, az eladó a húspult mögül, de a postás sem fog segíteni abban, hogy könnyebben visszarázódj, magadnak kell gondoskodnod erről. Néhány tippel azonban szolgálhatunk, hogy mindez könnyebben menjen.

Hangolódj rá!

Hiába szeretnéd akár néhány órával a munkakezdés előtt a munkahellyel kapcsolatos legjelentéktelenebb gondolatot is száműzni a fejedből, ne tedd! Persze, nem azt mondjuk, hogy görcsölj rá, de ha elképzeled, hogy felkelsz, bemész, kicsit végiggondolod, mivel is fogod kezdeni a „pihi” utáni első munkanapod, meglátod, nem lesz olyan sokkoló ez a hétfő reggel.

Készülj fel!

Ha eddig nem voltál híve annak, hogy előző este már rákészülj a következő munkanapra, most ne hagyd ki. Gondold át, sőt, inkább készítsd ki, mit veszel fel másnap, de a reggelit, ebédet is bekészítheted. Gombnyomásra indulhat a nap, ha a tea vagy kávéfőzőt is feltöltötted. Most mindenképpen szükség lesz a reggeli ébresztő italra.

Indulj el időben!

Talán a „De jó, ma is sokáig alhatok!” érzése után ez az egyik legnehezebb dolog. De hidd el, megéri időben felkelni és nem rohanva beérni a munkahelyre. Ha van időd már reggel ráhangolódni az „újra dolgozni kell” érzésére, könnyebb lesz az év első munkanapja is. A korai kelésen segíthet, ha előző este időben lefekszel.

De tényleg indulj el időben!

Arról nem is beszélve, hogy tél lévén, a hideg idő okozhat meglepetéseket. Ha autóval jársz, és a „csillaggarázst” használod, vagyis a szabad ég alatt parkolsz, ráadásul az ünnepek ideje alatt nem használtad a gépjárművet, az indulás reggelén nem épp kellemes meglepetés érhet. Készülj fel a kaparásra, „jégtelenítésre”! Ha gyalogosan közelíted meg a munkahelyed, nem árt felkészülni, hogy nem minden járdaszakasz síkosítás-mentesítéséről gondoskodtak!

Ne kapkodj!

Ha maradt még feladat az elmúlt évről, vagy már megvannak az új „megbízások”, ne akarj mindent, azonnal megoldani. Rendszerezd őket, melyik a legfontosabb és utána jöhet sorban a többi.

Egy kis diéta sosem árt

Elképzelhető, hogy túlzott aluszékonyságunk az állandóan megtömött pocak következménye is. Nos, ha az ünnepi maradékok elfogytak, ideje több zöldséggel, gyümölccsel, sovány húsokkal feltölteni az éléskamrát. Egy kis odafigyeléssel az étkezés terén könnyebben kapsz majd új erőre. Sőt, az ünnepek előtti formádat is hamarabb visszanyerheted.

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!

Igen, Neked sem fog ártani! Ha eddig nem sportoltál, akkor lehet ez egy újévi fogadalom is. Ha csak az ünnepek alatt lazítottál egy kicsit, meglátod majd, sokkal energikusabb, fittebb, strapabíróbb leszel, ha újra edzőcipőbe bújsz.

Hétvégék még lesznek!

Bizony, tele programokkal, vagy pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas órákkal!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.