2020.05.27. 17:26:52 11627 394

Egyszerű tejberizs eper szósszal, kényelmesen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amíg nem készítettél tejberizst, addig nem is tudod elképzelni, hogy mennyire egyszerű megfőzni ezt a finomságot. Azt gondoltad, hogy ez egy desszert? Nem egészen, ugyanis tökéletes reggeli vagy uzsonna nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is. Mentes verzióban is elkészíthető, idény gyümölcsökkel pedig a vitaminokat is biztosíthatjuk.

Epres tejberizs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Epres tejberizs

Amióta Jamie Oliver műsorában egyszer láttam milyen egyszerű megfőzni a tejberizst, mindig a "meztelen szakács" féle verziót készítem el, bár egy-két hozzávalót azért megváltoztattam. Például szirup és vanília kivonat nem kerül bele, mert ez általában nincs itthon, ellenben vaníliás cukor igen. Ehhez recepthez nem lesz másra szükségünk, mint

  • 200 ml vízre
  • 800 ml tejre vagy mandula tejre, ha mentesen szeretnénk
  • 120 g rizsre
  • 1 zacskó vaníliás cukorra
  • egy vastag aljú, viszonylag nagy lábosra
  • kb. 1 kg eper
  • cukor, ízlés szerint
  • vagy eper lekvár
  • vagy bármilyen más idény gyümölcs vagy lekvár

Mosd meg a rizst, majd tedd fel főni a vastag falú edényben a vízzel a tejjel és a vaníliás cukorral. Keverd meg gyakran, miután felforrt, vedd kis lángra, fedd le a lábost, és sűrűn keverj rajta egyet, nehogy leégjen. Főzd addig, míg krémes állagúvá válik, a végén hozzá löttyinthetsz még egy kis tejet. Valószínűleg szükség lesz rá.

Az epret mosd meg alaposan, majd törd meg villával (vagy a kezeddel) egy kicsit, majd tedd fel ízlés szerinti cukorral, meg egy pici vízzel főni. Éppen csak rottyanjon egyet és már kész is.

Friss, cukrozott eperrel is kínálhatod vagy bármilyen gyümölccsel, amit szerettek. Az az isteni ebben a receptben, hogy a kedvedre variálhatod. ;)

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...