2015.04.16. 14:15:43 9932 249

Egy nyaggató anya gyermekei többre viszik az életben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet, hogy most gyűlöli a lányod, hogy mindenfélével nyaggatod, de később meg fogja köszönni Neked. Egy új kutatás szerint sikeresebbek azoknak az anyáknak a gyermekei, egészen pontosan a lányai, akiket sokat nyaggatnak.

Nyaggató anya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyaggató anya

A kiképzés így kezdődik: "Edd csak meg a zöldséget, abban van a vitamin." Majd így folytatódik: "Csináld meg a házi feladatod!" "Tanulj már rendesen az érettségire!" "Jelentkezz egyetemre!" "Abba ne hagyd az egyetemet!" "Csináld már meg a nyelvvizsgát!"

Talán a sornak soha nem lesz vége, hiszen egy anya mindig anya marad, a gyermeke pedig mindig gyerek lesz az ő szemében. Akit terelgetni kell. Akár akarja, akár nem. És néha megesik, hogy erőszakosnak kell lenni.

Ha minden sikerese férfi mögött egy nő áll, akkor mondhatnánk, hogy minden sikeres felnőtt nő mögött egy következetes anyuka áll. Aki egy pillanatra sem tévesztette szem elől gyermeke jövőjét. Legalábbis egy kutatás eredményei erre engednek következtetni.

Az essexi egyetem kutatói 2004 és 2010 között 15500 serdülő korú (13-14 éves) diáklány részvételével végeztek vizsgálatot, és azt találták, hogy azoknak az édesanyáknak a lányai, akik magas elvárásokat támasztanak a gyermekükkel szemben, sikeresebbek lesznek az életben, mint azok, akik mögött nem áll ott egy ilyen vérmes szülő.

A hatás már nagyon fiatalon mérhető: ezekre a lányokra nem volt jellemző, hogy tizenévesen teherbe essenek, ám azok a tinédzserek, akik nem támaszkodhattak senkire, gyakran bele estek ebbe a csapdába. Ezenkívül nagyobb arányban tanultak tovább az egyetemen, és felnőtt korukban is jobban fizető állást találtak, sikeresebb partnert is választottak a sokat nyaggatott lányok.

A tanulság? Ha fényes jövőt szeretnél a lányaidnak, ne hagyd rájuk a dolgokat! Később meg fogják köszönni Neked a következetességed!

kábé via dailymail.co.uk

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...