2024.01.17. 12:32:56 6433 255

Egy megosztó, de igazán szükséges szuperélelmiszer
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A máj, különösen a marha- és baromfimáj, régóta része az emberi étrendnek, és fontos táplálékforrásnak számít. Az életmódbeli változások és a tudatos táplálkozásra való törekvés során a máj visszatért a figyelem középpontjába, és élettani hatásait egyre inkább elismerik. Miért is? Mutatjuk!

Szendvics házi májkrémmel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szendvics házi májkrémmel

Kitűnő vitamin- és ásványianyag-forrás:

A máj gazdag A-, D-, E- és K-vitaminokban, valamint ásványi anyagokban, mint vas, cink és szelén. Ezek az összetevők kiemelten fontosak a szervezet számára, támogatják a látást, a csontok erősségét, az immunrendszer helyes működését, valamint szabályozzák az anyagcserét.

Sok fehérje és B-vitamin:

A máj kiváló fehérjeforrás, amely elengedhetetlen az izomtömeg fenntartásához és a szövetek regenerációjához. Ezenkívül B-vitaminokban is gazdag, melyek fontos szerepet játszanak az immunrendszer energiatermelő anyagcsere-folyamataiban és a központi idegrendszer megfelelő működésében.

Vas és vérképzés:

A máj egyike a legjobb természetes vasforrásoknak. A vas elengedhetetlen az egészséges vörösvérsejtképzéshez és a szervezet oxigénellátásához. Fogyasztása segíthet megelőzni a vashiányos vérszegénységet.

Omega-3 zsírsavak:

A tengeri halak mája omega-3 zsírsavakban gazdag. Ezek az esszenciális zsírsavak hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségéhez, csökkentve a gyulladást és javítva a koleszterinszintet.

Kollagén és bőrápolás:

A baromfimáj kollagént tartalmaz, amely a bőr számára elengedhetetlen a rugalmasság és hidratáltság fenntartásához. A kollagén segíthet a bőr öregedési folyamatainak lassításában és a ráncok csökkentésében.

Fontos:

Bár a máj számos jó tulajdonséggal rendelkezik, koleszterin és A-vitamin tartalma magas. Amennyiben fogyasztása mértékkel és tudatosan történik, kiváló módja lehet az esszenciális tápanyagok bevitelének. Különböző elkészítési módokkal, mint például párolás vagy sütés, élvezheted a máj ízét és előnyeit egyaránt. Ne feledd, a változatos étrend és az egészséges életmód az egész szervezet számára elengedhetetlen.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...