2022.04.02. 14:28:41 6259 234

Egy kicsi(vel több) mozgás mindenkinek kell(ene)! – És Te eleget mozogsz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan sokszor szeretünk panaszkodni, hol okkal, hol ok nélkül, azért a technika fejlődésének köszönhetően bizonyos szempontból könnyebb életünk van, mint a szüleinknek, nagyszüleinknek. A háztartásunk szuperul felszerelt, és autóval, vagy egyéb járművel is könnyebben eljutunk A-ból B-be.

Sportoló hölgyek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sportoló hölgyek

Sőt, azon sem kell gondolkodnunk, vajon milyen lesz idén a termés, mert a szupermarketeknek hála, a finom zöldségekért, gyümölcsökért sem nekünk kell megdolgoznunk, hiszen bármikor beszerezhetőek a boltok polcairól. Azt nem állítanám 100%-ig, hogy összefüggés van a napi mozgásadagunk és technika között (vagy mégis?), de tény, hogy szeretünk kényelmesen élni. Ellustultunk, ha úgy tetszik, és nem biztos, hogy elegendő az a mozgás, amit végzünk. Fuss végig a lenti listán, és kiderül!

Úgy érzed, nincs energiád?

Ha az állandó fáradtság, levertség, kimerültségérzet társad a mindennapokban, meglehet, több mozgást kellene beiktatni a mindennapokba. A rendszeres testmozgás nem csak az egészségedet tartja karban, hanem feltölt energiával is. És ne feledkezzünk meg azokról a bizonyos boldogsághormonokról sem. Vagyis, a rendszeres testmozgás boldogabbá, de legalábbis kiegyensúlyozottabbá tehet.

Ha az emésztésed sem az igazi

Ha gyakori vendég nálad a szorulás és az azzal járó mindenféle kellemetlenség, meglehet, a kevés mozgás is oka lesz. A megfelelő bélműködéshez igyekeznünk kell az izmainkat is karban tartani, ezért érdemes a rendszeres mozgást beiktatni az életünkbe emésztési problémák esetén.

Javítanál az alvásodon?

Ha elegendő mennyiségű a testmozgás az életedben, akkor az alvásod, pihenésed is kiegyensúlyozottabb lesz. Ám ha a lépcső helyett a liftet, gyaloglás, séta helyett az autót, tömegközlekedést választod, és a tavaszi természetben sem kirándulsz alkalmanként egy jót, bizony az az álmaidat is negatívan befolyásolja. Próbálj meg növelni a napi mozgásadagodon, és meglátod, az alvásod is kiegyensúlyozottabb lesz majd!

Hamar kifulladsz?

Ha nem bírod szuflával, és néhány méter vagy pár lépcsőfok megtétele is nagy kihívás, akkor bizony kevés a heti mozgásmennyiséged. Ideje meglátogatni a közeli konditermet, parkot egy kis mozgás céljával.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...