2022.10.17. 10:59:07 7619 295

Egy barátság és egy szuper egyszerű kuglóf recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy női barátságnak több szakasza létezik, és ezek nagyjából a felek aktuális korával, élethelyzetével vannak igencsak szoros összefüggésben – milyen meglepő, ugye?:-) Kezdetben minden titkot megosztunk a másikkal, aztán minden örömöt, és bánatot. Később, ahogy nő az életbölcsesség bennünk, jöhet a tapasztalatcsere időszaka.

Kuglóf - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kuglóf

Aztán, amikor már mindent tudunk a másikról, és annyit tapasztalatunk van saját magunknak is, hogy nem érezzük szükségét, hogy feltétlenül kicserélgessük őket, akkor egy újabb szakaszba lép a barátság. Jönnek a néhány havonta, esetleg hetente összehozott férj- és gyerekmentes „csajos esték”, nyáron grillezéssel és fröccsel, télen pizzával és forralt borral. És persze, rengeteg nevetéssel, soha véget nem érő beszélgetésekkel és – mivel, ahogy fentebb is írtam már, titkaink egymás előtt nincsenek, tapasztalatban pedig mindannyian bővelkedünk - receptcserével! Valahogy így került a birtokomba a következő kuglófrecept is, ami annyira finom és annyira egyszerű, hogy már-már bűn nem elkészíteni! Először gyűjtsd be a hozzávalókat, majd a kész kuglófra kapott bókokat:

  • 1 csésze cukor

  • 1 csésze liszt

  • 4 tojás

  • 1,3 dl étolaj (de zsírral még finomabb)

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 dl víz

  • 1 csomag sütőpor

  • kakaópor

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd fel habnak. A sárgájához add hozzá a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, étolajat, vizet, keverd jól össze, majd forgasd bele óvatosan a felvert tojásfehérjét. Válaszd ketté a tésztát, az egyik fele mehet is a zsiradékkal megkent kuglófformába. A massza másik felébe keverj egy kis kakaót, végül ez is mehet a formába, a világos tészta tetejére. Sütőtől függően, 180-190 °C-on süsd, 30-40 percig. Közben érdemes többször villapróbát csinálni, hogy átsült-e már a sütink.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...