2023.02.14. 17:15:00 7946 294

Egészségügyi okok, amik miatt érdemes szerelmesnek lenni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik kedvenc hazai vonatkozású gyümölcslégyártó dobozain már olvashattuk reggelizés közben, hogy a gondoskodás mennyire egészséges az emberek számára. A gondoskodás pedig szeretetből fakad. Ha követjük ezt a gondolat fonalat, el is jutunk ahhoz a következtetésig, hogy a szerelem is hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez.

Kortalan szerelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kortalan szerelem

A testi érintés fontos szerepet játszik az emberek életében. Az édesanya test melegének érzése elengedhetetlen a kisbaba számára, és teljesen normális az, hogy mindenki vágyik később is a megnyugtató ölelésre. A testi érintést azonban nagyon sokan összekeverik a szimpla testiséggel, amely mögött nincsenek valódi érzések.

A szerelem érzésének egészségre gyakorolt hatásai

A hosszú és egészséges élet kulcsa a szeretet (és az egészséges életmód). Kutatások bizonyítják, hogy aki kielégítő társas kapcsolatokkal rendelkezik, védettebb lehet a betegségekkel szemben.
Amikor szeretve érezzük magunkat, azzal többnyire a biztonság és a boldogság érzése is társul. Ezeket az érzéseket pedig hormonjainknak köszönhetjük. Az érintés és a csókolózás során pl. az oxitocin szintünk emelkedik meg. Ez a hormon pedig a szervezet jutalmazó rendszerével áll összeköttetésben, és a dopamin, mint örömhormon szétárad a szervezetünkben.

A hosszú távon boldog emberek a hormonháztartás sajátosságai miatt kiemelkedők a stresszkezelésben, amely jól jön a szív-és érrendszerünk támogatásában. Nem véletlen tehát, hogy a szeretet és a szerelem szimbóluma a szív.

Az éremnek természetesen két oldala van:
Miután a szerelem véget ér, úgy érezhetjük, hogy szívünk meghasad, és szinte fizikai fájdalmat élhetünk át. Ilyenkor és akkor is, amikor szerelmünk beteljesületlen marad, étvágytalansággal, álmatlansággal és fokozódó stresszel is lehet, hogy meg kell küzdenünk.

Kockázat nélkül azonban nincs nyereség, éppen ezért szíveket kitárni és irány egy boldogabb, egészségesebb élet!

Forrás: www.living.aahs.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...