2023.01.08. 10:58:51 7395 273

Egészséges önbizalom! – Te rendelkezel vele?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan összekeverik az egészséges önbizalmat a nagyképűséggel, egoizmussal, és aztán persze nem is mernek kellően magabiztosnak tűnni, mert attól tartanak, mások félreértik ezt. Pedig nagy a különbség a két dolog között!

Önbizalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Önbizalom

Hogy megtudd, rendelkezel-e megfelelő mennyiségű önbizalommal, fusd át a lenti listát, és hamar kiderül.

Nem félsz tőle

Ahogy a társasági életre, úgy a magányra, a saját magunkra szánt időre is szükségünk van. Ha szeretsz egyedül lenni, vagyis nem félsz attól, hogy egyedül kell lenned, az azt jelenti, hogy bízol önmagadban.

Nem küzdesz érte

A kevés önbizalom egyik jele lehet, ha valaki állandóan a középpontban akar lenni, és kívülről várja a megerősítést saját magával kapcsolatban. Ha Te nem szorulsz ilyenekre, mert tisztában vagy az értékeiddel, a jó és rossz tulajdonságaiddal, nem akarsz mindenáron kitűnni a többiek közül, az arra utalhat, hogy igenis bízol magadban, a képességeidben.

Van hozzá bátorságod

Azt gondolod, az az igazán erős, az az igazán magabiztos, aki mindent maga old meg és nem fogadja el, sőt, nem is kéri mások segítségét? Nagyot tévedsz! Az, hogy másokban bízol, azt jelenti, hogy saját magadban is!

Ilyet is tudsz!

Azt hiszed, ha egyszer egy kérésre nem-et mondasz, akkor azzal elvágtad magad a másik félnél? Ez nem igaz! Ha tudsz nem-et mondani, az annyit jelent, hogy bízol magadban annyira, hogy tudod: akkor is fontos maradsz a másik számára, ha nem teljesíted minden kérését, kívánságát! Pláne, ha az éppen a Te rovásodra menne!

Képes vagy beismerni?

Igen, azt, hogy hibáztál? Hogy Te sem vagy tökéletes? Az önbizalom nem azt jelenti, hogy mindig mindent a legtökélesebben csinálunk, hogy soha nem hibázunk. Nagyobb belső erőre vall az, ha képesek vagyunk elismerni, hogy tévedtünk valamiben, elrontottuk valamit.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?