2021.06.08. 12:00:00 8688 266

Egészséges nyári italajánló: Limonádé az imádott eperből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szuper egyszerű, egészséges itallal csillapítanád szomjadat? Próbáld ki az igazán nyárias ízű epres limonádét, amely megfelel a paleo és vegán életmódnak is. Furcsa az állaga? Ez a chia magtól van, amit kicsit szokni kell, de annál hamarabb megszereted majd jótékony hatásait!

Nyári limonádé eperrel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári limonádé eperrel

Lusta délutánok vagy szórakoztató esték? A szűk családdal vagy széles baráti társaságban? Egy bárki által fogyasztható limonádé mindig kell a nyári italválasztékba! A pont a frissessége miatt rendkívül frissítő limonádét 5 hozzávalóból készítheted el.

Epres limonádé chia maggal

Ezeket készítsd össze hozzá:

Friss eper,

1-1 citrom frissen facsart leve,

juharszirup,

3 ek. chia mag,

víz (a legjobb szénsavmentes ásványvízből vagy szűrt vízből készítve).

Kezdő lépésként először az egyszerű chia magos alapot kell elkészítenünk. Ehhez 2 csésze víz és a 3 evőkanál chia mag keverékére lesz szükség: Csak öntsd össze ezeket és hagyd, hogy jó fél óra alatt gél állagúvá váljanak. A gyümölcs édességétől és a saját ízlésünktől függően alakítsuk úgy a többi hozzávaló arányát, hogy kellően, de ne túl édes limonádét kapjunk a folyamat végén. A megdagadt chia magot és az epret turmixoljuk össze, majd ezt édesítsük, ill. hígítsuk tovább a kellő mértékben! A végeredmény a lemenő nap fényét idéző narancssárgás ízű ital lesz, amelyik jól mutat a kisebb poharakban is.

Az alap mennyiségét nyugodtan szorozzuk fel a többszörösére, amennyiben nagyobb társaságot látunk vendégül. Jó ötlet az eper egy részét egészben vagy akár negyedelve félretenni, és ezzel díszíteni az italt. Aki szereti a szép színes limonádékat, az citrom- és narancskarikákat, sőt mentalevelet is tehet az elkészült italba. Forró napokon természetesen elmaradhatatlan hozzávaló lesz némi tört jég is.

Ez a limonádé tökéletes adaléka lehet vodkás vagy rumos koktéloknak is. Így, ha megkívánod mondjuk a margaritát, semmi sem szabhat gátat ennek a kívánságodnak sem!

Forrás: www.asaucykitchen.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...