2023.01.06. 10:52:21 6292 254

„Ég a gyertya, ég…” – Ezt tedd, hogy „el ne aludjék”!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepek elmúltával sem kell a doboz mélyére rejtenünk a kedvenc, színes, illatos gyertyáinkat, hiszen ezek egész télen, vagy akár egész évben az otthonunk ékei lehetnek. Hogy sokáig melengethessék szíved, lelked, otthonod, fogadd meg tanácsainkat.

Gyertya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyertya

Nem kell túlgondolni, de az alábbiakra érdemes ügyelni:

  • Nem mindegy a korom! Mármint nem az enyém:-), hanem egy új gyertya meggyújtásakor keletkező „feketeség”. Az első alkalommal minden gyertya „kormol”, ám ha ez a többedik alkalommal is megtörténik, érdemes a kanóc méretén változtatni. Az ideális méret 10-15 mm kellene, hogy legyen.

  • Ha túl széles. Ha a gyertya égésekor túl nagy perem keletkezik a láng körül, a leolvadó részeket érdemes egyszerűen levágni. Ha lehet, még akkor, amikor egy kicsit meleg, és ezért puha a viasz.

  • Nem mindegy, hova kerül! A huzatos helyeket egyik gyertya sem szereti. Erre ügyelj, amikor elhelyezed őket az otthonodban!

  • Mi van, ha letörik! Nyilván előfordult Nálatok is, hogy a kanóc elégett része egyszerűen letörött, de annyira, hogy képtelenség lett volna meggyújtani a gyertyát. Ilyenkor olvaszd meg a kanóc körül a viaszt, és próbáld meg így meggyújtani a kiálló kis „madzagot”!

  • Csak stabilan! Figyelj rá, hogy a gyertya, amit éppen szeretnél meggyújtani, stabilan álljon, illetve semmi éghető anyag ne legyen a közelében!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.