2023.01.06. 10:52:21 6255 254

„Ég a gyertya, ég…” – Ezt tedd, hogy „el ne aludjék”!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepek elmúltával sem kell a doboz mélyére rejtenünk a kedvenc, színes, illatos gyertyáinkat, hiszen ezek egész télen, vagy akár egész évben az otthonunk ékei lehetnek. Hogy sokáig melengethessék szíved, lelked, otthonod, fogadd meg tanácsainkat.

Gyertya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyertya

Nem kell túlgondolni, de az alábbiakra érdemes ügyelni:

  • Nem mindegy a korom! Mármint nem az enyém:-), hanem egy új gyertya meggyújtásakor keletkező „feketeség”. Az első alkalommal minden gyertya „kormol”, ám ha ez a többedik alkalommal is megtörténik, érdemes a kanóc méretén változtatni. Az ideális méret 10-15 mm kellene, hogy legyen.

  • Ha túl széles. Ha a gyertya égésekor túl nagy perem keletkezik a láng körül, a leolvadó részeket érdemes egyszerűen levágni. Ha lehet, még akkor, amikor egy kicsit meleg, és ezért puha a viasz.

  • Nem mindegy, hova kerül! A huzatos helyeket egyik gyertya sem szereti. Erre ügyelj, amikor elhelyezed őket az otthonodban!

  • Mi van, ha letörik! Nyilván előfordult Nálatok is, hogy a kanóc elégett része egyszerűen letörött, de annyira, hogy képtelenség lett volna meggyújtani a gyertyát. Ilyenkor olvaszd meg a kanóc körül a viaszt, és próbáld meg így meggyújtani a kiálló kis „madzagot”!

  • Csak stabilan! Figyelj rá, hogy a gyertya, amit éppen szeretnél meggyújtani, stabilan álljon, illetve semmi éghető anyag ne legyen a közelében!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...