2023.01.06. 10:52:21 6355 254

„Ég a gyertya, ég…” – Ezt tedd, hogy „el ne aludjék”!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepek elmúltával sem kell a doboz mélyére rejtenünk a kedvenc, színes, illatos gyertyáinkat, hiszen ezek egész télen, vagy akár egész évben az otthonunk ékei lehetnek. Hogy sokáig melengethessék szíved, lelked, otthonod, fogadd meg tanácsainkat.

Gyertya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyertya

Nem kell túlgondolni, de az alábbiakra érdemes ügyelni:

  • Nem mindegy a korom! Mármint nem az enyém:-), hanem egy új gyertya meggyújtásakor keletkező „feketeség”. Az első alkalommal minden gyertya „kormol”, ám ha ez a többedik alkalommal is megtörténik, érdemes a kanóc méretén változtatni. Az ideális méret 10-15 mm kellene, hogy legyen.

  • Ha túl széles. Ha a gyertya égésekor túl nagy perem keletkezik a láng körül, a leolvadó részeket érdemes egyszerűen levágni. Ha lehet, még akkor, amikor egy kicsit meleg, és ezért puha a viasz.

  • Nem mindegy, hova kerül! A huzatos helyeket egyik gyertya sem szereti. Erre ügyelj, amikor elhelyezed őket az otthonodban!

  • Mi van, ha letörik! Nyilván előfordult Nálatok is, hogy a kanóc elégett része egyszerűen letörött, de annyira, hogy képtelenség lett volna meggyújtani a gyertyát. Ilyenkor olvaszd meg a kanóc körül a viaszt, és próbáld meg így meggyújtani a kiálló kis „madzagot”!

  • Csak stabilan! Figyelj rá, hogy a gyertya, amit éppen szeretnél meggyújtani, stabilan álljon, illetve semmi éghető anyag ne legyen a közelében!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

„Nekem a Balaton…” – Utazz le a Balcsi partra szuper filmek segítségével

Kinek a déli, kinek az északi, kinek az egyik csücsök, kinek a másik a kedvence, de a Balaton mindenkit lenyűgöz, magával ragad. A bulik, a kirándulóhelyek, a strandok, a lángos illat – kellemes emlékek, amelyeket minden tavasszal várunk, és minden ősszel nagyon nehezen engedünk el.

Ritkán látható klasszikusok is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában

A legújabb magyar filmek és premierek mellett ritkán látható klasszikus alkotások is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában. Az új néven megrendezett, MOZ.GO fesztiválra keresztelt programsorozat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban várja a közönséget június 12. és 15. között.