2022.10.06. 09:30:00 5922 202

Dry brushing, hogy ne csak a barnaságod tartson tovább
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A bőrfiatalítás egyik legjobb módja a rendszeres bőrradírozás, pontosabban a száraz bőrradírozás - az úgynevezett dry brushing. Mielőtt azonban kefét ragadva nekiesnénk a bőrünknek, tanuljuk meg, hogyan is kell helyesen elvégezni egy ilyen, számos előnnyel járó kezelést!

Bőrradír - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bőrradír

Bőrradírozást végezni nem csak amiatt fontos, hogy a nyáron megszerzett barna színünk, minél tovább tartson. A más masszázsok után tapasztalható kellemesen friss érzet ennek során ugyancsak megtapasztalható, de az idegrendszer szintén stimulálva van a kényeztető művelet közben. A könnyedebb mozdulatokhoz hosszúnyelű zuhanykefe ugyancsak használható, ezzel a saját hátunkat is elérhetjük.

A száraz bőrhámlasztást közvetlenül fürdés előtt érdemes elvégezni, hogy a ledörzsölt elhalt bőrsejteket le tudjuk mosni magunkról. Bokától felfelé haladva a lábakat és a karokat hosszú, átfedő mozdulatokkal, a felsőtesten körkörös mozdulatokkal kell a kefét mozgatni. A tisztálkodás után pedig tápláló testápolás javasolt, hogy bőrünk kellőképpen hidratált maradhasson.

A dry brushing jótékony hatásai

A száraz, merev sörtéjű kefével végzett testmasszázs nem csak az elhalt bőrsejtek eltávolítására és a puhább, simább és ragyogóbb bőr elérésére szolgál, de a bőr méregtelenítésében is segítségünkre lehet: A hámlasztási folyamat során fellélegző bőrpólusokon keresztül a szervezet könnyebben izzad, és a megfelelően végzett mozdulatoknak hála a vérkeringés, valamint a nyirokáramlás is fokozódik.

A meleg vizes zuhany alatt dörzsölés közben a bőr felszínén lévő zsírok és olajok leoldódnak, a bőr kivörösödhet, és éppen fordítva gondolnánk, de a száraz bőr dörzsölése az, amelyik nem fosztja meg bőrünket a szükséges nedvességtől.

Amikor ez a kezelési forma hanyagolandó

Az érzékeny bőrük figyeljenek oda a dörzsölés során arra, hogy ne okozzanak maguknak bőrpírt vagy gyulladást.
A hegek, az egyéb bőrsérülések (pl. leégett bőr), az anyajegyek és szemölcsök környékét, valamint az arc- és a nyak érzékenyebb bőrét viszont mindenki gondosan kerülje el!
A cellulituszben érintettek és azok, akiknél bőrrákot diagnosztizáltak, soha ne dörzsöljék szárazon a bőrüket!

A fentiek tükrében, mielőtt rendszeresítjük bőrápolási rutinunkban a dry brushing kezelést, vizsgáljuk/vizsgáltassuk meg alaposan a kezelendő bőrfelületet, nehogy figyelmen kívül hagyjunk olyan bőrterületet, ami esetében káros hatása lehet a masszázsnak.

Forrás: www.health.clevelandclinic.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...