2022.07.12. 17:20:00 8059 253

Dolce vita és kertiparti: Itt az olaszok házi Limoncello receptje!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kinek a narancs, kinek a citrom. Mármint, ha finom és frissítő olasz italokról van szó. Bevallom, hogy nálam nem tudta letaszítani a trónról a nemrég divatba jött Aperol a jó öreg Limoncellot. Mivel a kedvenc olasz szigetem is híres az ital legfőbb összetevőjét termő citromfáiról, utánajártam, hogy Ischián hogyan készítik el a hagyományos citromlikőrt.

Házi limoncello - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi limoncello

Eredeti Limoncello néhány magyarországi olasz boltban is kapható, ám töredék áron készíthetünk otthon mi magunk is. Az likőr kulcsa, hogy minél jobb minőségű és kezeletlen héjú citromot használjunk fel hozzá. A Limoncello társaságban esik a legjobban, így a nyári jó idő visszatértével lesz alkalmunk vendégül látni szeretteinket és barátainkat.

Limoncello, ahogy Ischia szigetén készítik

Hozzávalók:

8 db kezeletlen héjú citrom
1 liter 90%-os alkohol
fél kg cukor
1 liter víz

Elkészítése:

Első lépésként jó alaposan mossuk meg a citromokat, majd óvatosan, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, hámozzuk meg vékonyan az összes déligyümölcsöt.
A gyümölcsöket tegyük félre, hogy később limonádékhoz és süteményekhez fel tudjuk használni.
Tegyük bele a citromhéjat egy 1 literes zárható üvegedénybe, amibe beletöltöttük az alkoholt. Az üveget gondosan lezárva sötét, szobahőmérsékletű helyen tartjuk, hogy az összetevők kölcsönhatásba léphessenek egymással, majd két hét elteltével folytathatjuk az elkészítés folyamatát:
Fél kilogramm cukrot keverjünk el egy liter vízzel és forraljuk 10 percig. 5-10 perc hűtési idő után öntsük át bele a citromhéjat tartalmazó alkoholt. Hagyjuk állni az összes hozzávalót bő 5 percig, majd szűrő segítségével szűrjük le, végül töltsük üvegekbe a citromlikőrt.
Az elkészült Limoncello az elfogyasztásáig hűtőben tartandó.

Forrás: www.ischiareview.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...