2019.08.01. 16:46:29 11119 277

Dobj össze egy egzotikus tengeri ételt 20 perc alatt:trópusi ráksaláta
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kimondottan szeretem lekövetni az évszakok váltakozását nem csak a ruhatár átszervezésével, de az ételek hozzávalóinak változtatásával is. Nyáron jöhet minden, ami friss, színes és minél élőbb! A nagy melegben jóleső fanyarabb ízek mellett azonban muszáj valami édeskésebbet is ennem. Pont ilyen ez a garnélarákos sali…

Trópusi ráksaláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Trópusi ráksaláta

Attól függően, hogy a társaság mennyire éhes, ezt a garnélás ételt fel lehet szolgálni előételként is, de akár főétel is lehet belőle. A 4 főre szóló recept így hangzik:

  • 16 db nagy, főtt és megpucolt garnélarák,
  • 1 csésze darabolt ananász,
  • 1 kockázott, érett mangó,
  • 1 kockázott, érett avokádó,
  • egyharmad csésze aranymazsola,
  • 2-2 ek. apróra vágott koriander és menta
  • 1 gerezd lime (vagy citrom).

Miután a gyümölcsöket kockára vágtuk és a zöldfűszereket pedig felaprítottuk, így nincs is más dolgunk, mint ezeket a hozzávalókat jól összekeverni. Mielőtt a hűtőbe tennénk az elfogyasztásáig, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ne felejtsük el a gerezd lime levét sem rányomni! A garnélarákokat is dolgozzuk fel, ezt is megtehetjük kb. egy órával korábban, mint ahogy elfogyasztjuk az étket, hiszen úgysem adjuk hozzá a salátánkhoz forrón.

A lehűtött keveréket adagoljuk 4 tetszőleges tálkába és osszuk el a tetejükre a rákocskákat egyenlő arányban. Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...