2023.02.20. 11:00:23 6765 274

Dobd fel a pudingot! – A narancs csodákra képes!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyermekkorunk nagy kedvence a krémes, gőzölgő puding. Szerintem nincs gyerek, és felnőtt sem, aki ne szeretné ezt a pofonegyszerűen elkészíthető finomságot. Ugyan megunni nem lehet, azért érdemes alkalmanként feldobni az alapreceptet!

Vaníliás krém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vaníliás krém

Nem, nem arra gondolunk, hogy kínálj mellé aranygaluskát! Sőt, nem is arra, hogy dobálj a tetejére némi gyümölcsöt és kekszmorzsát. Ennél egy hangyányit (de tényleg csak egy hangyányit) bonyolultabb ez a verzió.

Narancsos „extrás” puding

Mielőtt leírnánk, hogyan készítsd el, megosztjuk Veletek a hozzávalókat:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor

  • 8 dkg cukor

  • 2 db közepes méretű tojás

  • 2 teáskanál méz

  • 8 db narancs

  • 1 csipet só

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéből kevés sóval verj kemény habot. Lassú mozdulatokkal keverd bele a 4 dkg cukrot. Nyomd ki a narancsok levét, 2 darabot hagyj meg. Körülbelül 4 dl narancslevet kapsz majd. Ebből 3 dl levet kezdj el forralni. Míg a lé nagyobb része melegszik, addig 0,8 dl-ben keverd el a maradék cukrot és a pudingport, valamint a tojások sárgáját. Keverd az egészet simára, majd adogasd hozzá a forralt narancsléhez. Ha ezzel megvagy, nagyon óvatosan forgasd bele a tojásfehérjét és keverd simára. Hideg, vízzel kiöblített tálkákba öntsd a krémet (6 darab 1,5 dl-es tál elég lesz), hagyd kihűlni, majd néhány óra erejéig tedd a hűtőbe. Míg a puding dermed, pucold meg a narancsot, a fehér héjat is szedd le, majd szeld gerezdekre! Ezután a maradék narancslevet keverd simára a mézzel és forgasd bele a narancszeleteket. Ha a pudingok már megdermedtek, borítsd őket ki a tálkákból, dekoráld őket a mézes narancsokkal! Egyszerű, de nagyszerű desszertötlet!

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...