2023.08.10. 17:25:00 7938 266

Dinnyediéta - Tényleg kilókat fogyhatsz vele?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A dinnyediéta egy olyan diétás módszer, amely arra épül, hogy a fő étkezéseket nagyrészt vagy teljesen dinnyével helyettesítik. A dinnye köztudottan magas víztartalommal rendelkezik, és emellett alacsony kalóriatartalmú gyümölcs, így természetesen kedvelt eledele a nyáron fogyni vágyóknak.

Dinnye, mint diétás étel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dinnye, mint diétás étel

A görögdinnye vitán felül egészséges étel. Az elfogyasztása után tapasztalható egészségügyi előnyökről korábban már olvashattál, most annak járunk utána, hogy diétás szuperételként is tekinthetünk-e rá.

Felmerül a kérdés, hogy a dinnyediéta tényleg hatékony lehet-e? Valóban elegendő, ha önmagunkhoz képest kevesebb kalóriát fogyasztunk el, mint eddig?
Amennyiben korábban a dinnyénél magasabb kalóriatartalmú ételeket fogyasztottunk, és áttérünk időszakosan a dinnyediétára, akkor valószínűleg fogyni fogunk valamennyit, ha mellette...
…eleget alszunk,
…eleget mozgunk,
…tápanyagokban gazdag ételekkel társítjuk a dinnyét.

A dinnyediéta nem fenntartható étrend!

Azt rögtön le is kell szögeznünk, hogy a dinnyediéta nem egy kiegyensúlyozott étrend, és hosszú távon nem fenntartható! A görögdinnye ugyan tartalmaz bizonyos tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, de ezek mellett másfajtákra is szüksége van az emberi szervezetnek.

Nem ajánlott hetekig csak dinnyén élni, elég lesz tartani ezt az étrendet csupán két napig. Ezután pedig egy-egy főétkezést cseréljünk fel vele úgy 3-4 napon keresztül.
Végül még egy rövid ideig próbáljunk olyan ételeket csempészni az étrendünkbe, amelyek hozzávalójaként megjelenik a görögdinnye.

A dinnyediéta időszakos tartásával beindulhatnak bizonyos fogyást elősegítő folyamatok (pl. az anyagcserénk felgyorsulása a sok rostnak köszönhetően) és a vízháztartásunk is hálás lehet érte, de egy nagymértékű fogyás érdekében semmiképpen se tartsuk fenn ezt az étrendet egy-egy teljes nyári szezonon keresztül!
A dinnyediéta inkább egy rövidebb távú tisztítókúraként fogható fel, ami után elengedhetetlen, hogy a fogyás és az egészségi állapotunk javítása érdekében kiegyensúlyozott és változatos étrendet válasszunk.

A dinnyediéta előnye és árnyoldalai

A dinnyediétának lehet egy olyan pozitív hozadéka, hogy a desszertekről és egyéb nyalánkságokról könnyebb lehet utána lemondani, hiszen rá fogunk jönni idő közben, hogy a sok hozzáadott cukorral készített édességek lecserélhetőek a mértékkel fogyasztva sokkal egészségesebb gyümölcsökre.
Másrészt annyira eltelít belőle egy-egy szelet, hogy nagy valószínűséggel a dinnyét másfajta ételre cserélve sem fogunk a korábbihoz hasonló hatalmas adagokat kívánni.

Egy ilyen „tisztítókúra” után semmiképpen se térjünk vissza átmenet nélkül a korábbi étrendünkre, mivel ezzel megterhelhetjük a szervezetünket, és egyből vissza is ugorhatnak ránk a kilók. A dinnye önmagában nem fog minket sok energiával feltölteni, így fáradékonyabbak lehetünk, valamint a felmerülő éhség miatt erős fejfájás is jelentkezhet.

Amennyiben tartós fogyásra törekszünk, ajánlott konzultálni egy táplálkozási szakértővel vagy dietetikussal, hogy megfelelő tanácsokat kaphassunk az egészséges és fenntartható életmódváltáshoz.

Forrás: www.everydayhealth.com, dietaesfitnesz.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...