2016.09.25. 11:16:42 10451 292

Diétázok, akkor miért nem fogyok? – 5 lehetséges ok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az igazán diétázós évszak a tavasz, esetleg a tél vége, amikor is felkészítjük szervezetünket a nyári bikiniszezonra. De van, aki a nyáron, a grillpartyk, késő esti vacsorák, jégkrémek, fagylaltok miatt felszaladt kilókat adná le ősszel, illetve karcsúbban ugrana neki a téli ünnepeknek.

Diéta kevés sikerrel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diéta kevés sikerrel

Persze, akad olyan is, akinek mindegy is az évszak, ő bizony diétázik. És hiába tesz meg érte mindent, hogy kevesebbet mutasson a mérleg, vagy legalább jobban álljanak rajta a ruhák, valamiért nem jön össze. Talán ezek miatt?

Sikertelen lehet a diétád, ha…

... arra nem figyelsz, mit iszol

Sajnos, diéta alatt az alkohol tiltólistás, és vele együtt a cukros üdítők, gyümölcslevek, energiaitalok is. A „Jajj, csak egy kortyocskát!” kezdetű akciókkal rengeteg rejtett kalóriát viszel be a szervezetedbe. Tea és ásványvíz legyen a fő italod fogyókúra alatt, de a cukros „löttyöket” különben is jobb kerülni.

... egyszer eszel egy nagyot

Nem érted, miért nem fogysz, hiszen naponta csak egyszer eszel. Igaz, akkor aztán ami a csövön kifér, vagyis befér, merthát farkaséhes vagy. A sokszor keveset stratégia általában beválik, úgyhogy ne légy rest ezt a módszert alkalmazni. Törekedj a 3 nagyobb étkezésre, azok között pedig gyümölcsöt vagy valami egészséges nasit fogyassz.

... túl „végletes” vagy

Vagy alig eszel valamit, vagy - mivel aznap úgyis sportoltál – teleeszed magad mindenféle egészségtelen dologgal. Néha-néha azért lehet „vétkezni”, de folyamatosan váltogatni a tele és az üres bendőt nem túl egészséges.

... nem a Neked való diétát választod

Ha még mindig annak híve vagy, hogy majd ha kevesebbet eszel, akkor fogysz, most szólunk, hogy hosszú távon nem érsz el majd sikereket. Talán kezdetben lemegy néhány kilócska, de ez csupán víz. Illetve az egyoldalú táplálkozás sem vezet sok jóra, biztosan majd azt fogod megkívánni, amit nem ehetsz. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor a szervezetünk nekiáll takarékoskodni, és szépen elraktározza zsír formájában még azt a keveset is, amit megeszel.

Forrás: fitforfun.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.