2016.09.25. 11:16:42 10531 292

Diétázok, akkor miért nem fogyok? – 5 lehetséges ok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az igazán diétázós évszak a tavasz, esetleg a tél vége, amikor is felkészítjük szervezetünket a nyári bikiniszezonra. De van, aki a nyáron, a grillpartyk, késő esti vacsorák, jégkrémek, fagylaltok miatt felszaladt kilókat adná le ősszel, illetve karcsúbban ugrana neki a téli ünnepeknek.

Diéta kevés sikerrel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diéta kevés sikerrel

Persze, akad olyan is, akinek mindegy is az évszak, ő bizony diétázik. És hiába tesz meg érte mindent, hogy kevesebbet mutasson a mérleg, vagy legalább jobban álljanak rajta a ruhák, valamiért nem jön össze. Talán ezek miatt?

Sikertelen lehet a diétád, ha…

... arra nem figyelsz, mit iszol

Sajnos, diéta alatt az alkohol tiltólistás, és vele együtt a cukros üdítők, gyümölcslevek, energiaitalok is. A „Jajj, csak egy kortyocskát!” kezdetű akciókkal rengeteg rejtett kalóriát viszel be a szervezetedbe. Tea és ásványvíz legyen a fő italod fogyókúra alatt, de a cukros „löttyöket” különben is jobb kerülni.

... egyszer eszel egy nagyot

Nem érted, miért nem fogysz, hiszen naponta csak egyszer eszel. Igaz, akkor aztán ami a csövön kifér, vagyis befér, merthát farkaséhes vagy. A sokszor keveset stratégia általában beválik, úgyhogy ne légy rest ezt a módszert alkalmazni. Törekedj a 3 nagyobb étkezésre, azok között pedig gyümölcsöt vagy valami egészséges nasit fogyassz.

... túl „végletes” vagy

Vagy alig eszel valamit, vagy - mivel aznap úgyis sportoltál – teleeszed magad mindenféle egészségtelen dologgal. Néha-néha azért lehet „vétkezni”, de folyamatosan váltogatni a tele és az üres bendőt nem túl egészséges.

... nem a Neked való diétát választod

Ha még mindig annak híve vagy, hogy majd ha kevesebbet eszel, akkor fogysz, most szólunk, hogy hosszú távon nem érsz el majd sikereket. Talán kezdetben lemegy néhány kilócska, de ez csupán víz. Illetve az egyoldalú táplálkozás sem vezet sok jóra, biztosan majd azt fogod megkívánni, amit nem ehetsz. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor a szervezetünk nekiáll takarékoskodni, és szépen elraktározza zsír formájában még azt a keveset is, amit megeszel.

Forrás: fitforfun.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...