2023.07.15. 15:34:13 6987 277

Csokoládé, te csoda!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden fogyókúra azzal indul, hogy semmi édesség, nassolás, cukor és csokoládé. Természetesen érdemes visszafogni a túlzott édesség fogyasztást. Azonban van az az érv, amely szerint a csokoládé igenis fogyasztható és kifejezetten hasznos lehet. Különböző egészségügyi problémákra ősidők óta használják a csokoládét, ezzel bizonyítva, hogy (minimális mennyiségben és kiváló minőségben) szinte kihagyhatatlan eleme kell legyen az étkezésünknek. Nézzük, milyen előnyei vannak a csokoládé fogyasztásnak.

Csokoládé tenger - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokoládé tenger

Jelentősen javítja az agyműködést. Mai napig emlékszem, amikor egyetemre jártam a vizsgaidőszak alatt nagyon sok csokit ettünk. Ez akkoriban teljesen bevett szokás volt és nem is nagyon firtattuk az okát. Vizsga előtt is biztos, hogy szinte mindenki ott szorongatta a kezében a táblás csokit, és ugrattuk is egymást emiatt rendesen, de tény, hogy nagyon sokat segített abban, hogy képesek legyünk összeszedetten koncentrálni. A kakaóban található flavonoidok fokozzák a vérkeringést az agyban. Ha reggel fel szeretnéd turbózni a szellemi képességeidet nyugodtan indíthatsz egy kevés, jó minőségű étcsokival.

A csoki, amellett, hogy az agyműködésünket serkenti, meg is nyugtat. Furcsa, ugye? Igen, pedig ez valóban így van. A szellemi képességeinkre élénken hat, azonban a szervezetünket, az emésztésünket megnyugtatja. Szabályozza az étvágyunkat és csökkenti a túlevés veszélyét.

Nem csak az elménknek, a testünknek tesz jót egy kis csokoládé, hanem a lelkünkre is pozitív hatással van. Reggelente nem sokan ébrednek frissen és igazán kipihenten. Gyakran rettenetesen álmosan, morcosan kerülünk ki az ágyból, ami nem igazán szerencsés. A csoki fogyasztása javítja a kedélyállapotot, vagyis pozitív érzéseket kelt. Hatására beindul az endorfin termelődése. A csokoládé közismerten antidepresszáns hatású.

A csokoládé továbbá támogatja az immunrendszer működését. Tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal. Van benne még réz, kalcium, kálium és magnézium. A flavonoidok támogatják a sejtkárosodás elleni harcot. Edzés alatt is érdemes fogyasztanunk csokoládét, mert segíti az izmok regenerálódását és fejlődését. Ha nem szeretnél rendszeresen táblás csokit fogyasztani, nagyon sokféle módon juttathatod a kakaót a szervezetedbe. Reggel például kezdheted a napodat forró (minimális cukrot tartalmazó)csokival tea, vagy kávé helyett. Én például hetek óta ezt fogyasztom és nem is érzem a kávé hiányát. Eheted a müzlit is csokis változatban vagy szeletben. Sőt, nyár lévén nagyon jól fog jönni a csokifagylalt vagy a csokoládés shake.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...