2017.03.30. 14:00:12 17056 392

Csokitorták, amiket egyszerűen el kell készítened!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jön a húsvét, fő majd a sonka, készül a sárgatúró, a kalács, és illene némi desszertet is család elé tenni... Nos, a torta miatt ne fájjon a fejed, készültünk pár egyszerű csokitortával, amihez alig kell némi hozzávaló, többnyire csak csoki vagy kakaópor, vaj, tojás, cukor és liszt, sőt, az egyikbe még liszt sem kell! A gluténallergiásokra is gondoltunk!

Kívül ropogós, belül folyós csokoládétorta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kívül ropogós, belül folyós csokoládétorta

Svéd csokitorta

A svédek lenyűgözőek, gondolj csak az Ikeára és a Legóra, szóval bizonyára isteni ez a csokitorta is - és csak 5 összetevőből áll, valamint mindössze 40 percbe telik az elkészítése!

  • 10 evőkanál sós vaj
  • Fél csésze kakaópor
  • 1 és 3/4 csésze cukor és 2 ek vaníliás cukor
  • 1 csésze liszt
  • 3 tojás

Melegítsd fel a sütőt 180 fokra. Egy mélyebb tortaformát vajazz és lisztezz ki. Egy közepes lábosban olvaszd fel a vajat, add hozzá a többi hozzávalót és keverd össze alaposan. Öntsd bele a tepsibe és 20-40 percig süsd. Hagyd, hogy a tortaformában hűljön ki a finomság, majd egy késsel válaszd el a forma oldalától a süteményt, borítsd ki, és fordítsd meg, vagy csak egyszerűen szedd le a tortaforma oldalát, ha csatossal dolgoztál. Szitálj rá porcukrot és langyosan tálald.

A süteménynek azért ilyen tág a sütési ideje, mert attól függ, hogy milyen tortaformában sütöd, ha laposabb és nagyobb, hamarabb megvan, ha magasabb, akkor lassabban sül meg. Úgy a huszadik perc körül érdemes ellenőrizni: a közepének még mindig folyósnak kell lennie. A külső legyen ropogós, lényegében brownie-szerű állagúnak kell lennie.

Forrás: https://topwithcinnamon.com/2012/08/swedish-chocolate-cake-revisited-5.html

Ha még ennél is kevesebb hozzávalóval dolgoznál, és ha lehet gluténmentes változatban készítenél el egy csokitortát, akkor ajánljuk ezt a 4 hozzávalós Csoki mousse tortát.

Csoki Mousse torta - gluténérzékenyeknek - és allergiásoknak is!

Ez a torta azoknak is tetszeni fog, akik diétáznak, ugyanis nincs benne liszt és cukor is csak egy kevéske. Izgalmas elkészíteni:

Hozzávalók:

  • 4 nagy tojás
  • Fél csésze vaj (kb. 113 g)
  • 230 g étcsokoládé (minimum 60%-os kakaótartalommal)
  • 2 evőkanál cukor

Egy mélyebb gáztepsit tegyél a sütő középső részére - a gőzfürdőhöz kell majd, s melegítsd 200 fokra a sütőt. Egy kb. 18 centiméter átmérőjű kerek tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és enyhén vajazd ki az oldalát. A formát kívülről két réteg alufóliával is vedd körbe, nehogy a víz majd belefolyjon.

A vajat és a csokit olvaszd össze vízgőz felett, legyen szép homogén krém, majd tedd félre hűlni. A tojásokat tedd egy tálba, és keverd addig a robotgéppel míg szép habos lesz, majd add hozzá a cukrot fokozatosan, és keverd addig, míg kifehéredik és besűrűsödik a massza - ez kb. 5 percet vehet igénybe. A tojások egyharmadát add hozzá a langyos csokis vajhoz, és keverd bele óvatosan, hogy ne menjen ki a levegő, majd add hozzá a maradék tojást is. Ne keverd túl, maradjon szép habos a tésztád.

Öntsd a keveréket az előkészített tortaformába, tedd ezt a gáztepsibe, majd önts annyi vizet bele, hogy kb. 2 centiméternyi legyen a tepsiben. Süsd 200 fokon 5 percig, majd 180 fokon olyan 25-30 percig. A fogpiszkálónak egy kicsi ragacsos csokival kell kijönne a tésztából, ha fogpiszkáló-tesztet csinálnál. (Ha túl kevés ideig sütöd, a közepe meg fog süllyedni, amikor kihűl.) Hűtsd le teljesen, és szitálj rá kakaóport.

Forrás: http://www.christinamarsigliese.com/2014/06/4-ingredient-chocolate-mousse-cake.html

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.