2017.03.30. 14:00:12 17053 392

Csokitorták, amiket egyszerűen el kell készítened!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jön a húsvét, fő majd a sonka, készül a sárgatúró, a kalács, és illene némi desszertet is család elé tenni... Nos, a torta miatt ne fájjon a fejed, készültünk pár egyszerű csokitortával, amihez alig kell némi hozzávaló, többnyire csak csoki vagy kakaópor, vaj, tojás, cukor és liszt, sőt, az egyikbe még liszt sem kell! A gluténallergiásokra is gondoltunk!

Kívül ropogós, belül folyós csokoládétorta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kívül ropogós, belül folyós csokoládétorta

Svéd csokitorta

A svédek lenyűgözőek, gondolj csak az Ikeára és a Legóra, szóval bizonyára isteni ez a csokitorta is - és csak 5 összetevőből áll, valamint mindössze 40 percbe telik az elkészítése!

  • 10 evőkanál sós vaj
  • Fél csésze kakaópor
  • 1 és 3/4 csésze cukor és 2 ek vaníliás cukor
  • 1 csésze liszt
  • 3 tojás

Melegítsd fel a sütőt 180 fokra. Egy mélyebb tortaformát vajazz és lisztezz ki. Egy közepes lábosban olvaszd fel a vajat, add hozzá a többi hozzávalót és keverd össze alaposan. Öntsd bele a tepsibe és 20-40 percig süsd. Hagyd, hogy a tortaformában hűljön ki a finomság, majd egy késsel válaszd el a forma oldalától a süteményt, borítsd ki, és fordítsd meg, vagy csak egyszerűen szedd le a tortaforma oldalát, ha csatossal dolgoztál. Szitálj rá porcukrot és langyosan tálald.

A süteménynek azért ilyen tág a sütési ideje, mert attól függ, hogy milyen tortaformában sütöd, ha laposabb és nagyobb, hamarabb megvan, ha magasabb, akkor lassabban sül meg. Úgy a huszadik perc körül érdemes ellenőrizni: a közepének még mindig folyósnak kell lennie. A külső legyen ropogós, lényegében brownie-szerű állagúnak kell lennie.

Forrás: https://topwithcinnamon.com/2012/08/swedish-chocolate-cake-revisited-5.html

Ha még ennél is kevesebb hozzávalóval dolgoznál, és ha lehet gluténmentes változatban készítenél el egy csokitortát, akkor ajánljuk ezt a 4 hozzávalós Csoki mousse tortát.

Csoki Mousse torta - gluténérzékenyeknek - és allergiásoknak is!

Ez a torta azoknak is tetszeni fog, akik diétáznak, ugyanis nincs benne liszt és cukor is csak egy kevéske. Izgalmas elkészíteni:

Hozzávalók:

  • 4 nagy tojás
  • Fél csésze vaj (kb. 113 g)
  • 230 g étcsokoládé (minimum 60%-os kakaótartalommal)
  • 2 evőkanál cukor

Egy mélyebb gáztepsit tegyél a sütő középső részére - a gőzfürdőhöz kell majd, s melegítsd 200 fokra a sütőt. Egy kb. 18 centiméter átmérőjű kerek tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és enyhén vajazd ki az oldalát. A formát kívülről két réteg alufóliával is vedd körbe, nehogy a víz majd belefolyjon.

A vajat és a csokit olvaszd össze vízgőz felett, legyen szép homogén krém, majd tedd félre hűlni. A tojásokat tedd egy tálba, és keverd addig a robotgéppel míg szép habos lesz, majd add hozzá a cukrot fokozatosan, és keverd addig, míg kifehéredik és besűrűsödik a massza - ez kb. 5 percet vehet igénybe. A tojások egyharmadát add hozzá a langyos csokis vajhoz, és keverd bele óvatosan, hogy ne menjen ki a levegő, majd add hozzá a maradék tojást is. Ne keverd túl, maradjon szép habos a tésztád.

Öntsd a keveréket az előkészített tortaformába, tedd ezt a gáztepsibe, majd önts annyi vizet bele, hogy kb. 2 centiméternyi legyen a tepsiben. Süsd 200 fokon 5 percig, majd 180 fokon olyan 25-30 percig. A fogpiszkálónak egy kicsi ragacsos csokival kell kijönne a tésztából, ha fogpiszkáló-tesztet csinálnál. (Ha túl kevés ideig sütöd, a közepe meg fog süllyedni, amikor kihűl.) Hűtsd le teljesen, és szitálj rá kakaóport.

Forrás: http://www.christinamarsigliese.com/2014/06/4-ingredient-chocolate-mousse-cake.html

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!