2017.02.05. 14:28:34 11510 283

Csinos, de ártalmas – Frizurák, amiket inkább kerülj el
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindent megtettél annak érdekében, hogy a hajad egészséges és szép legyen? Sorra kipróbáltad a márkás, nem márkás termékeket, nagyanyáinktól vett és a legújabb házi praktikákat, de semmi sem segített? Meglehet, a probléma ott van, ahol nem is sejtenéd.

Konty - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konty

Mert hiába szereted, hogy hosszú, és hordhatod kontyban, copfban, hiába bírod, hogy rövid és alig kell vele foglalkoznod, meglehet, pont a rosszul megválasztott frizura az, ami miatt a hajad nem tud kiteljesedni, és teljes fényében ragyogni. Ha jót akarsz magadnak és a „sörényednek”, ne a következő hajkoronák közül válogass!

Nosztalgiázni jó…

… de nem egy tupírfésűvel! Felejtsd el a feltupírozott hajat, inkább más módszert válassz, hogy hajad dúsabbnak hasson!

Hosszú loknik, de minden áron?

Egyre több helyen van lehetőség hajunk meghosszabbítására, és egyre többen is élnek vele. Valóban jó, hogy nem kell hónapokat, esetleg éveket várnunk a hosszú „sörényre”, de azért nem árt vigyázni. Az illesztéseknél sérülhet, törhet a haj, aminek regenerálódása időbe telhet.

Legjobb az egyenes…?

Egy hajvasaló sokszor a legnagyobb „frizuravészből” is kirángathat minket, ám naponta ezzel simítgatni a hajunkat nem kifejezetten egészséges tincseink számára. A túl gyakori használattól hajkoronánk szárazzá, töredezetté válhat.

A jó öreg copf

Ha hosszú a hajunk, bármekkora késésben is vagyunk, bármilyen rendezvényre is megyünk, egy jól irányzott copf hamar kihúzhat minket a csávából. Ám vigyázzunk, ha túl gyakran hordjuk így a frizuránkat, a haj a hajgumi alatt könnyen megtörhet.

Ne olyan erősen!

A konty sok szempontból praktikus, főleg nyáron, kánikulában tehet jó szolgálatot. De alkalmi frizurának sem utolsó. Azonban a túl szorosra fogott, napi viseletté emelt „hajcsomó” egy idő után tönkreteheti a hajszálakat, illetve elgyengítheti a gyökereket és hamar a szálak kihullásához vezethet.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

A kreatin optimális megoldást kínálhat az agyi rendellenességek kezelésében

Egy friss kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kreatin mind az agyi rendellenességek kezelésében, mind a kognitív képességek javításában megoldást kínálhat. Továbbá megfigyelték azt is, hogy az antidepresszánsokhoz adott kreatin sok esetben hangulatjavító hatással bírhat. De mi is tulajdonképpen a kreatin, és milyen újonnan körvonalazott tulajdonságairól beszélhetünk?