2017.02.05. 14:28:34 11382 283

Csinos, de ártalmas – Frizurák, amiket inkább kerülj el
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindent megtettél annak érdekében, hogy a hajad egészséges és szép legyen? Sorra kipróbáltad a márkás, nem márkás termékeket, nagyanyáinktól vett és a legújabb házi praktikákat, de semmi sem segített? Meglehet, a probléma ott van, ahol nem is sejtenéd.

Konty - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konty

Mert hiába szereted, hogy hosszú, és hordhatod kontyban, copfban, hiába bírod, hogy rövid és alig kell vele foglalkoznod, meglehet, pont a rosszul megválasztott frizura az, ami miatt a hajad nem tud kiteljesedni, és teljes fényében ragyogni. Ha jót akarsz magadnak és a „sörényednek”, ne a következő hajkoronák közül válogass!

Nosztalgiázni jó…

… de nem egy tupírfésűvel! Felejtsd el a feltupírozott hajat, inkább más módszert válassz, hogy hajad dúsabbnak hasson!

Hosszú loknik, de minden áron?

Egyre több helyen van lehetőség hajunk meghosszabbítására, és egyre többen is élnek vele. Valóban jó, hogy nem kell hónapokat, esetleg éveket várnunk a hosszú „sörényre”, de azért nem árt vigyázni. Az illesztéseknél sérülhet, törhet a haj, aminek regenerálódása időbe telhet.

Legjobb az egyenes…?

Egy hajvasaló sokszor a legnagyobb „frizuravészből” is kirángathat minket, ám naponta ezzel simítgatni a hajunkat nem kifejezetten egészséges tincseink számára. A túl gyakori használattól hajkoronánk szárazzá, töredezetté válhat.

A jó öreg copf

Ha hosszú a hajunk, bármekkora késésben is vagyunk, bármilyen rendezvényre is megyünk, egy jól irányzott copf hamar kihúzhat minket a csávából. Ám vigyázzunk, ha túl gyakran hordjuk így a frizuránkat, a haj a hajgumi alatt könnyen megtörhet.

Ne olyan erősen!

A konty sok szempontból praktikus, főleg nyáron, kánikulában tehet jó szolgálatot. De alkalmi frizurának sem utolsó. Azonban a túl szorosra fogott, napi viseletté emelt „hajcsomó” egy idő után tönkreteheti a hajszálakat, illetve elgyengítheti a gyökereket és hamar a szálak kihullásához vezethet.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...