2019.07.13. 10:44:00 10707 346

Cselezd ki a muslicákat! – Tippek „invázió” ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár, valamint az ősz eleje a finom, zamatos gyümölcsök ideje. Tudják ezt a huncut, és valljuk be, elé idegesítő gyümölcslegyek, becsületes nevükön a muslicák is. Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor az alig néhány órája, ne adj’ Isten perce leszedett gyümölcsök körül ólálkodnak.

Muslica - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Muslica

Szerencsére, a haushaltstipps.net segítségével megszabadulhatunk a nem kívánt vendégektől.

Ha harc, hát legyen harc!

Elsőre talán nem tűnik túl kedves módszernek, de elég hatásos lehet. Elő a porszívóval és egyszerűen szippantsd fel a kis betolakodókat!

Irány az üzlet!

A „klasszikus” légyfogó papír segíthet hatástalanítani a gyümölcsrajongó muslicákat is!

Ha a virágföldbe bújtak

Ha a virágföldbe bújó lárváktól vennél érzékeny búcsút, a következőt teheted: egyszerűen tedd a földet sütőzacskóba és melegítsd fel sütőben. Egy kevésbé radikális módszer, ha gyufákat böksz le a fejükkel lefelé a virágföldbe. A kis vendégek száma radikálisan lecsökken majd.

Egy kis permetezés nem árthat!

Fertőtlenítőszerrel töröld ár, vagy fújd át a konyhapultot. Az apróságok érzik majd, hogy kívül tágasabb, és eltűnnek.

Csapda házilag? Miért ne?

Te is készíthetsz csapdát a muslicáknak, házilag. Egyszerűen vágj félbe egy citromot, szúrj bele szegfűszeget és hagyd, hogy az apróságok ellepjék a savanyú gyümölcsöt. A másik lehetőség, ha egy kisebb edénybe, pohárba kevés ecetet öntesz, belecsepegtetsz 2 csepp mosogatószert, ezt lefeded egy fóliával, amibe kisebb lyukakat böködsz. A kis „haramiák” hamarosan megérzik az illatot, „rárepülnek” a szúrós szagú folyadékra, az apró lyukakon bemásznak a pohárba, ám kijönni már nem tudnak majd.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...