2022.11.07. 17:53:48 6776 251

Csak csínján a trükkökkel! – Szépségtippek, amiket nem érdemes kipróbálni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elmúlt 2 év bizony megtanított minket arra, hogyan is pótolhatjuk kedvenc arcápoló kencéinket, pakolásokat, bőrradírokat és társaikat, hiszen a pandémia jó időre elzárt minket a külvilágtól. Ám – habár sok mindenből jó a házi - azért megéri óvatosan bánni a DIY szerekkel is!

Őszi szépség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi szépség

Mert bizony nem minden alapanyag való minden területre! Fuss végig ezeken az összetevőkön, és tudd meg, mit hova érdemes kenned vagy éppen nem kenned.

Csak csínján a sóval…

… és az édessel is! Habár nagyon sok házi arcradír írja fontos összetevőnek a sót vagy a cukrot, az arcod érzékeny bőrén inkább ne használd az ezek felhasználásával készült szert! Az érzékenyebb bőrrel megáldottak arcát akár irritálhatja, száríthatja is ez az összetevő.

Biztos, hogy ezzel akarsz világosítani?

A hajnál akár érdemes is lehet próbálkozni, ám a bőrön szintén nem jó kísérletezni a citrommal, illetve annak a levével. Szintén okozhat irritációt, száríthatja is a bőrt, viszketést okozhat, úgyhogy a sötétebb pigmentfoltokat nem érdemes ezzel kezelni.

A sörényednek ugyan jót tesz…

… ám az arcod bőrének korántsem. A csodaszernek is számító olívaolajról van szó, amely hajpakolásként megállja a helyét, ám az arcon alkalmazva inkább eltömíti a pórusokat, mint segíti annak megtisztulását.

Van, aki forrón használja…

Nagyon is helytelenül! A szempillagöndörítő felmelegítése nem a legjobb ötlet, hiszen rendkívül balesetveszélyes. Egyrészt a szempillának sem tesz jót, másrészt ha túl forró lett a kis „készülék”, könnyen megégetheti a szemhéj szélét.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.