2016.08.13. 16:29:32 10045 290

Csak 5 perc a boldogság! – Boldogító tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyár van, az ég kék, a fű zöld, süt a Nap, irány a strand, szabadság, ilyenkor még a munka is könnyebb talán. De néhanapján az embernek nem olyan egyértelmű a boldogság, vannak nehezebb napok, periódusok. Ilyenkor jól jönne valami, ami néhány perc alatt újra a vidám emberek sorába emel minket.

Boldogság, nyár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogság, nyár

Amikor úgy érezzük, a sors, a Világ, családunk, embertársaink, kutyánk, macskánk, de még az aranyhalunk is összeesküdött ellenünk, a dolgok még véletlenül sem úgy jönnek össze, ahogy szeretnénk, akkor érdemes bevetni az alábbi trükköket. Talán csak néhány perc és egy apróság kell ahhoz, hogy újra jól érezhesd magad.

Lista, lista, lista!

Ha úgy érzed, egy nehéz nap előtt állsz, készíts listát a teendőidről! De ne csak a nagyobb, hanem az egészen apró, hétköznapi feladatokról, mint például elmenni a postára, elintézni az utalásokat és hasonlók. Ha látod, hogy egyre több dolog van kipipálva az aznapi „feladatlistádon”, ez önbizalommal, elégedettséggel tölt majd el, és nagyobb kedvet érzel a nehezebb feladatokhoz is.

Elő a betűkkel!

Vagyis: olvass, valami igazán inspirálót. Nem szükséges ilyenkor egy teljes könyvnek nekiesned, elég, ha néhány idézetet, cikket magadévá teszel.

„Egy kicsi mozgás…”

Bizony, az mindenkinek jót tesz, még ha csak 5 perről is van szó. Mozgasd meg néhány egyszerű és gyors gyakorlattal megfáradt izmaid és meglátod, új erőre kapsz majd és a kedved is jobb lesz.

Utazz el!

5 perc alatt nem jutnál messzire, úgyhogy egyelőre csak képzeletben tedd meg az utat. Ha már túl vagy a nyaraláson és jól is érezted magad, „menj vissza” arra a helyre és éld újra a vakációd kellemes perceit. Ha még a pihenés előtt vagy, utazz el oda és ábrándozz róla, milyen is lesz majd ott. A vízpart, a hosszú séták, a kellemes vacsorák – csak 5 perc és máris teljes a boldogság.

Mély levegő

Nem is hinnénk, milyen megnyugtató az, ha lélegzünk - nem csak azért, mert ez tulajdonképpen az egyik biztos jele annak, hogy élünk.:-) Csak álljunk meg 5 percre, üljünk vagy feküdjünk le, vegyünk egy mély levegőt, számoljunk el háromig és közben tartsuk bent. Majd szép nyugodtan fújjuk ki. Ismételjük meg párszor ezt a gyakorlatot. Vagyis: szúúúú, száááá!:-)

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink